Economia

Els vivers gironins perden vora 3,5 milions

La temporada de flor és perduda i demanen poder fer manteniment

L’Associació de Viveristes de Girona estima les pèrdues en prop de 3,5 milions d’euros a la demarcació i algunes empreses ja han presentat un ERTO a cause de la crisi provocada pel coronavirus. El bon temps del febrer havia animat les vendes respecte del mateix període de l’any passat i s’augurava una bona temporada, perquè aquest sector concentra el 70% de la facturació durant la primavera. La Covid-19, però, ha tallat en sec aquestes expectatives i el gremi ja dona per perduda la flor de temporada, que ja han començat a llençar perquè no tenen compradors.

“Els vivers i gardens gironins estan tots tancats al públic i demanem poder fer les feines essencials per poder cuidar la planta; no sabem els mesos que estarem així i les plantes es poden morir i les pèrdues poden ser molt grans”, explica el president de l’Associació de Viveristes de Girona, Jordi Muner, a l’Agència Catalana de Notícies. A més, hi ha inquietud perquè les empreses que han tramitat un ERTO, per accedir a línies de crèdit, encara no saben si el seu expedient serà acceptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia