Economia

L’FMI estima en 7,4 bilions d’euros la resposta mundial al coronavirus i preveu la pitjor crisi des de la Gran Depressió

Més de 170 països tindran un creixement negatiu en l’ingrés per càpita el 2020

El món ha mobilitzat ja vuit bilions de dòlars –uns 7,4 bilions d’euros- en mesures fiscals i estímuls monetaris per pal·liar la crisi provocada pel coronavirus, segons estima el Fons Monetari Internacional (FMI). En un discurs, la seva directora gerent, Kristalina Georgieva, ha dit que l’organisme preveu ara la pitjor contracció econòmica des de la Gran Depressió, després que l’FMI ja hagués admès anteriorment que l’impacte de la crisi pel covid-19 seria pitjor que el de la crisi del 2008. Segons l’FMI, més de 170 països experimentaran un creixement negatiu de l’ingrés per càpita aquest any.

“Encara ens enfrontem a una incertesa extraordinària sobre la profunditat i la durada de la crisi. Amb tot, està clar que el creixement global serà clarament negatiu el 2020. De fet, anticipem les pitjors conseqüències econòmiques des de la Gran Depressió”, ha subratllat Georgieva.

Per exemplificar l’impacte de la crisi pel covid-19, la directora gerent de l’FMI ha destacat que fa tres mesos s’esperava un creixement de l’ingrés per càpita positiu en més de 160 països, mentre ara es preveu un creixement de l’ingrés per càpita negatiu en més de 170 països.

En el discurs, Georgieva ha subratllat que la crisi provocada pel coronavirus és “una crisi com cap altra”. “El covid-19 ha creat una disrupció del nostre ordre social i econòmic a una velocitat i a una escala majors de les que podem recordar”, ha indicat.

Per la directora gerent de l’organisme, la part positiva de la crisi és que “tots els governs han començat a actuar” i a impulsar mesures fiscals que ja s’eleven fins als vuit bilions de dòlars. “Hi ha hagut mesures monetàries massives per part del G20 i d’altres”, ha afirmat.

Pel que fa al 2021, Georgieva ha dit que pot haver una “recuperació parcial” si la pandèmia es redueix en la segons meitat de l’any i pot haver un aixecament gradual de les mesures de contenció.

Amb tot, la directora gerent de l’FMI ha subratllat que encara hi ha “molta incertesa” sobre les previsions econòmiques per al 2021. “Podrien empitjorar depenent de moltes variables, com per exemple la durada de la pandèmia”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA