Economia

Infraestructures

L'aeroport d'Alguaire va moure un 4,5% més de viatgers l'any passat

L'activitat, molt similar a la del 2015, es va basar en els vols d'hivern per a esquiadors de dos operadors turístics i les connexions de tot l'any amb les Balears

L'aeroport de Lleida-Alguaire va rebre durant l'any 2016 un total de 34.754 viatgers, una xifra que suposa un increment de 1.515 (4,5%) en relació amb l'any anterior, segons les dades facilitades pel Departament de Territori i Sostenibilitat. L'activitat comercial de la instal·lació, molt similar a la del 2015, es va basar en els vols d'hivern per a esquiadors dels operadors turístics Neilson i Arkia, a més de la connexió que Air Nostrum ofereix tot l'any amb Palma de Mallorca, i que amplia durant l'estiu a Menorca i Eivissa.

El del 2016 esdevé el tercer millor balanç de viatgers anual registrat en aquesta instal·lació, gestionada per Aeroports de Catalunya des de la seva inauguració, l'any 2010, només superat durant aquell primer any de vida de l'aeroport i el 2012. Tot i això, cal tenir en compte que durant l'actual temporada d'hivern la boira ha obligat a desviar de Lleida-Alguaire a altres aeroports catalans fins a catorze vols, la meitat dels quals durant el mes de desembre. Aquest fet va obligar a desviar a Reus els vols amb esquiadors de l'operador turístic britànic Neilson, que aquest hivern encara no ha pogut operar cap dels seus vols previstos a l'aeroport lleidatà. Així mateix, durant el desembre també es va haver de desviar des d'Alguaire, en aquest cas a l'aeroport del Prat, un dels vols d'Air Nostrum que enllaça amb Palma.

Avui l'operador turístic israelià Arkia té previst iniciar, si la meteorologia no ho impedeix, els seus vols corresponents a aquesta temporada d'hivern, que enllacen Tel Aviv amb l'aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors al Pirineu andorrà. Arkia operarà cada divendres i fins al 17 de març un vol xàrter setmanal d'anada i tornada, entre la ciutat israeliana i l'aeroport lleidatà.

Pel que fa a l'activitat comercial, l'aeroport d'Alguaire va assolir l'any 2016 la xifra de 32.854 viatgers, 3.772 més que durant tot el 2015 (en què en va rebre un total de 29.082). Per contra, en aviació general el nombre de viatgers va caure fins a 1.900, en comparació amb els 4.157 registrats l'any 2015, segons Territori i Sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona