Economia

Iberpotash inicia el relleu a la seva cúpula del Bages

Carles Alemán, director d'operacions d'ICL Iberia, és nomenat vicepresident d'operacions de Potassa a l'Estat espanyol en substitució de Pablo de Lastres

Els relleus a les diferents cúpules que la multinacional israeliana ICL està efectuant des de l'estiu del 2016 estan arribant ja al Bages. Ahir, ICL Iberia Súria i Sallent –coneguda com a Iberpotash– va anunciar el nomenament de Carles Alemán com a nou vicepresident d'operacions de Potassa a l'Estat espanyol.

Alemán, que fins ara era director d'operacions d'ICL Iberia (Iberpotash), substituirà Pablo de Lastres i assumirà el seu nou càrrec el 13 de febrer. Segons fonts de l'empresa, De Lastres donarà suport a Alemán en el procés de transició perquè el relleu es realitzi de manera ordenada.

Nascut a Barcelona el 30 de març de 1962, Carles Alemán ha desenvolupat la seva carrera professional en grans empreses multinacionals, com ara Ciba SC i Basf. El 2013 es va unir a l'equip d'ICL i va començar ocupant diversos càrrecs a les unitats de Salt and Business Development. Entre d'altres, ha estat el responsable del negoci de la sal i de nous desenvolupaments de negoci. El mes de gener, va fer el salt al seu actual càrrec de director d'operacions. És llicenciat amb màster en química per la Universitat Autònoma de Barcelona, en farmàcia per la Universitat de Barcelona i en ciències empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya, a més d'MBA (Marketing) per l'escola de negocis d'Esade.

Renovacions enmig del Phoenix

Després de Pablo de Lastres, és previst que altres alts directius abandonin l'empresa. Els moviments s'estan fent en ple desenvolupament del pla Phoenix, un projecte que ha estat font de neguit per part dels comitès d'empresa de Súria i Sallent. Tal com va publicar dijous aquest diari, els treballadors temen pels 5.000 llocs de treball directes i indirectes que depenen del centre de Sallent –entre la planta i la mina de Vilafruns, a Balsareny– perquè la rampa que ha de permetre augmentar la producció a Súria i absorbir els empleats de Sallent acumula molt retard. En paral·lel, hi ha la sentència del TSJC que obliga a deixar d'abocar al Cogulló aquest juliol –i que podria fer aturar la producció de Sallent, segons els comitès– i l'aprovació del pla director, que ha de marcar precisament què es fa amb el sobrant de Sallent quan no es pugui abocar al Cogulló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA