Un centenar de treballadors de Fricafor de Vilafant es manifesten per reclamar que no hi hagi acomiadaments

Més d'un centenar de treballadors de l'escorxador Fricafor de Vilafant es van manifestar ahir pels carrers del municipi alt-empordanès per reclamar ajuda per evitar que hi hagi acomiadaments a l'empresa. La protesta va començar davant l'escorxador a les dotze del migdia i va acabar amb una concentració davant l'ajuntament, a la una, on una delegació va pujar a trobar-se amb el regidor de l'equip de govern Joan Vilahú, ja que l'alcaldessa no hi era.

Concretament, el problema és que les queixes d'un veí pel soroll van fer que l'Ajuntament fes una ordenança en què prohibeix a l'escorxador traslladar animals entre les onze de la nit i les set del matí, quan l'escorxador comença la feina a les quatre de la matinada. Segons va explicar el president del comitè d'empresa, Francisco Pérez, això comportarà passar de matar un miler de caps de bestiar diaris a matar-ne 300, i al final suposarà l'acomiadament d'un centenar de treballadors.

Per la seva banda, el regidor Joan Vilahú va explicar que aquest és un problema entre un veí i una empresa, i que l'únic que pot fer és fer de mediador. Pel que fa a l'ordenança, va dir que està aturada de moment per un recurs que s'ha presentat contra la sentència judicial que els condemnava perquè l'Ajuntament no ha aplicat la norma. També va parlar ahir el veí denunciant, Juan Rosillo, que va assegurar que, tot i que s'ha buscat una alternativa i no passen els camions per davant de casa seva, encara el molesten.

k

Més imatges a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.