Economia

indústria química

La química Iqoxe inverteix 10 milions en una nova planta

Amb la inauguració, ahir, d'un reactor d'última generació, la companyia amb seu a la Canonja podrà multiplicar la producció de derivats d'òxid d'etilè

Actualment és l'únic productor d'aquesta matèria primera a l'Estat espanyol i Portugal

Després de més d'un any de treball i d'una inversió que supera els deu milions d'euros, la companyia petroquímica Iqoxe (Industrias Químicas del Óxido de Etileno) va inaugurar ahir una nova planta de derivats d'òxid d'etilè a les seves instal·lacions situades al terme de la Canonja. Una inversió que permetrà incrementar la producció en 45.000 tones de derivats de l'òxid d'etilè –fins ara, a l'antiga unitat només se'n produïen 3.000.

A l'empresa Iqoxe produeixen tota una àmplia gamma de matèries primeres per a l'elaboració de cosmètics, detergents, escumes, anticongelants i productes per a la indústria farmacèutica. L'òxid d'etilè s'empra també per netejar els instruments quirúrgics. Gràcies al nou reactor d'última generació que van inaugurar oficialment ahir, i que s'ha endut bona part dels deu milions d'inversió, la producció es multiplica, amb una tecnologia capdavantera que permet fer-ho amb una millor eficiència energètica. Per José Luis Morlanes, conseller delegat d'Iqoxe, l'augment de la producció permetrà donar resposta a la demanda del mercat. “Aquestes tones ja estan gairebé totes compromeses amb els nostres clients, que són la indústria química catalana i les químiques més importants del món”, va dir. Actualment, aquesta companyia és l'única productora d'òxid d'etilè i glicols a l'Estat espanyol i Portugal i líder en la fabricació de derivats al sud d'Europa, amb una capacitat de producció de 140.000 tones anuals.

La nova planta no suposarà, però, un increment del nombre de treballadors. Només seran, segons Morlanes, “tres o quatre empleats més” a la plantilla.

Des del canvi en la direcció de la companyia, l'abril del 2014, la companyia ha dut a terme un seguit d'inversions continuades per consolidar la seva posició privilegiada en el sector. La planta es va posar en marxa l'any 1978 i va passar per diverses propietats, com ara la multinacional Shell i La Seda de Barcelona.

LA FRASE

Som una companyia líder en la fabricació de derivats de l'òxid d'etilè al sud d'Europa
José Luis Morlanes
Conseller delegat d'IQOXE

LA XIFRA

10
milions d'euros
s'han invertit en la nova planta d'aquesta companyia petroquímica situada al terme de la Canonja.

El polígon petroquímic, un motor

El conseller delegat d'Iqoxe, José Luis Morlanes, va destacar ahir el paper del polígon petroquímic de Tarragona com a “motor” que es retroalimenta. “Pràcticament la meitat del que produïm aquí es queda al polígon petroquímic de Tarragona, i el 80% de les matèries primeres que utilitzem venen de plantes del polígon”, va assegurar. “Cada vegada que tanca una planta al polígon totes tenim un problema de continuïtat perquè moltes venem els productes al mateix polígon”, va dir. El directiu de la companyia, però, també va reclamar més implicació de l'administració en l'impuls de la indústria química tarragonina, i la necessitat urgent que el polígon estigui connectat per tren amb ample de via europeu per al transport de mercaderies. Està previst que la nova planta inaugurada ahir estigui a ple rendiment abans de l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida