Economia

Municipal

L'Ajuntament de la Canonja ofereix 1,25 milions pel patrimoni de la cooperativa

El president de l'entitat alerta que la venda patrimonial és l'única via per recuperar els estalvis

La mesura s'ha d'aprovar per majoria simple dels socis

Si la proposta que ahir va llançar el president de la Cooperativa Agrícola de la Canonja, Josep Maria Veciana, tirés endavant i rebés el vistiplau dels socis, els impositors de la secció de crèdit que tenen bloquejats els comptes des de fa més de quinze dies podrien recuperar un 80% dels seus estalvis “abans de dos mesos”, segons va dir ahir en el que era el primer cara a cara públic entre la junta de l'entitat agrícola i els impositors. La clau de la reunió informativa, però, la tenia l'alcalde, Roc Muñoz, que va anunciar la disponibilitat del consistori per comprar el patrimoni de la cooperativa: destinaria un milió d'euros a la compra del molí i 250.000 euros a l'adquisició de les oficines de la secció de crèdit. “Hem fet una valoració generosa i l'Ajuntament fa un esforç”, va remarcar l'alcalde. Amb tot, sobre l'edifici de la cooperativa hi grava una sanció de 500.000 euros que s'ha de pagar a Hisenda. De fet, ahir el president de la cooperativa va dir que demandaran per danys i perjudicis l'assessoria que va provocar la sanció.

Als diners de l'Ajuntament, s'hi sumaran 250.000 euros que pagaria la Unió Agrària Cooperativa de Reus per la compra de la maquinària agrícola, segons Ferran Huguet, director de l'entitat, que també va assistir a la reunió. Les dues propostes, però, han de ser aprovades per la majoria simple dels socis, que seran convocats a una reunió d'aquí a uns quinze dies.

El total de dipòsit dels socis és de 2.924.837 euros. I, per tant, aquesta és la quantitat que la secció de crèdit ha de retornar als seus clients. Si els socis accepten vendre el patrimoni i liquidar definitivament la cooperativa, podran cobrar el 80% dels diners, o sigui, 2,3 milions, “de forma immediata”, segons Veciana. Un 9% més, “abans d'acabar l'any”, i la resta, “a mitjà termini”.

LA FRASE

Si els socis voten que no volen vendre el patrimoni, els impositors no podran cobrar
Josep Maria Veciana
President de la Cooperativa

LA XIFRA

2,9
milions d'euros
és el que suma el total dels dipòsits dels socis de la Cooperativa Agrícola de la Canonja.

Liquidar per falta de rendibilitat

La cooperativa de la Canonja va decidir fa mesos liquidar l'entitat, “per la poca rendibilitat de la secció de crèdit i perquè la normativa que les regula és cada cop més complexa i s'han de complir uns coeficients que no complia”, segons va explicar ahir Ferran Huguet. El que havia de ser un procés “tranquil” s'ha de fer ara “de forma precipitada” pels rumors que van començar a escampar-se pel poble, que van fer que molts impositors anessin a retirar els seus diners i provoquessin un corralito. “Això ha estat terrorífic”, segons el responsable de la Unió Agrària. Els afectats pels problemes de la secció de crèdit han començat a fer els passos per unir-se en una plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona