Economia

Jamaica, barreja de sabors

No us confongueu: Jamaica és molt més que Bob Marley. Tot i que aquesta encantadora illa caribenya segueixi rendint tribut al reconegut músic i compositor, també ofereix una infinitat d'opcions per a tots els gustos que uneixen natura, gastronomia i música a parts iguals. Entre elles, destaquen paratges naturals, illots cinematogràfics i plats autòctons que tant sorprenen viatgers a la recerca d'aventura com famílies amb nens i parelles que fan una escapada romàntica. Esteu preparats per saber tot el que amaga aquesta fantàstica illa?

ESPECTACLE NOCTURN

Un viatge a Jamaica és un viatge a un altre món. O almenys això és el que sentireu quan visiteu la llacuna Lluminosa, un lloc que us deixarà bocabadats. De dia, en aquest lloc trobem una impressionant massa d'aigua envoltada de manglars a Montego Bay. Però, a la nit, el lloc es transforma en un espectacle magnètic que sorprèn la vista amb un blau intens, que es torna més brillant amb el moviment per l'aigua de peixos, vaixells o pedres. Això s'explica perquè les càlides aigües del riu Martha Brae contenen uns microbis fosforescents que emeten llum quan se'ls agita, que han estat comparats amb estrelles en moviment.

“Glistering Waters, a Montego Bay, és un lloc imprescindible que sembla tret d'un altre planeta i en el qual trobem organismes fosforescents”

MILLORS PLATGES

No oblidem que Jamaica també és coneguda per les seves extenses platges caribenyes. Des de Negril fins a Port Antonio, a la costa trobem parcs naturals, cascades, rius i illots de somni. A l'oest, Negril ofereix 11 quilòmetres de sorra blanca. Aquí destaquen platges com les de Seven Mile Beach i Bloody Bay, que també són molt recomanades per fer snorkel i submarinisme. Per banyar-se, la recomanació és anar fins a Long Bay, que ofereix una gran tranquil·litat perquè està allunyada d'hotels i restaurants. Si preferiu l'experiència de descansar en un illot, us podeu arribar fins a Booby Cay, situat a només un quilòmetre de la costa. Aquí, a més de descansar en el paratge que va servir com a escenari per a la pel·lícula 20.000 llegües de viatge submarí, també podreu veure els boobies, uns encantadors ocells babaus de potes blaves. Si voleu amarar-vos d'història, no oblideu visitar la capital, Kingston, que va ser construïda a finals del segle XVII.

FUSIÓ GASTRONÒMICA

Els amants de la gastronomia també estan de sort, perquè a Jamaica hi ha una barreja única de sabors de diferents continents: africans, europeus, caribenys, americans... Entre els productes més habituals destaquen la mandioca, la guaiaba, el gingebre, el curri i el pebre de Jamaica, ja que la picantor és una part essencial de la gastronomia. Tampoc cal oblidar els sucs naturals, el rom autòcton i el cafè, famós a tot el món i que es conrea a les Blue Mountains.

Entre els plats típics, trobem el patty jamaicà, que és una empanada farcida de carn i espècies amb un apetitós color daurat, i el famós ackee i saltfish, que és un bacallà saltat amb una mena de bitxo coent, ceba, boina escocesa, tomàquet i espècies. Altres plats habituals en els restaurants autòctons són l'arròs amb pèsols i el nyam rostit. Raons més que delicioses per viatjar a aquesta illa de somni.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA