Varo SA acomiada 31 treballadors més en un procés de tancament progressiu

La fàbrica de mobles de Sant Pere de Ribes funcionarà amb 29 empleats fins a tancar definitivament

El jutjat mercantil número 3 de Barcelona va dictar el 30 de novembre la interlocutòria que ja preveia els acomiadaments, que van fer-se efectius ahir. El fet que no se sabessin fins a última hora els noms de les persones que deixaven de treballar va contribuir a fer que es visqués «una situació dura», segons els treballadors. Amb els 31 acomiadats, la fàbrica i la botiga de mobles mantenen tan sols una trentena d'empleats per fer-se càrrec de l'empresa i continuar treballant en les comandes de mobles. L'estiu del 2008, 43 empleats ja van haver de deixar el seu lloc de treball a Varo SA-Valentí, després que l'empresa entrés en un procés concursal.

Un tancament «ordenat»

Les condicions dels acomiadaments efectuats ahir seran les mateixes que les que es van aplicar el 2008: els empleats rebran unes indemnitzacions de vint dies de sou per cada any treballat amb un màxim de dotze mensualitats, als quals cal sumar 700 euros per cada any treballat. Segons la UGT, present en el comitè d'empresa, els 29 empleats que es mantenen «continuaran treballant» durant un període «d'entre tres i quatre mesos», amb la voluntat de fer «un tancament ordenat».

En el darrer any i mig, els treballadors de Varo SA-Valentí han fet dues vagues per reclamar els seus drets, després de diversos retards en el pagament de sous i indemnitzacions de la plantilla i dels treballadors acomiadats. Ahir, però, no hi havia empleats a les portes de l'empresa, i el comitè que representa els treballadors no va voler fer declaracions, però va assegurar que avui donarà explicacions.

Ingressos per la venda de la finca

A banda dels ingressos aconseguits per l'entrega de les comandes de mobles, el gros dels diners per a les indemnitzacions dels treballadors s'aconseguirà amb la venda dels terrenys de l'empresa. Situada a la rambla del Garraf, Varo SA-Valentí ocupa un espai de 25.000 mestres quadrats, dels quals 15.000 estan construïts. El secretari general del metall, construcció i afins d'UGT de l'Anoia, l'Alt Penedès i el Garraf, Rafael Ferré, dóna per fet que s'aconseguirà la venda perquè els empleats puguin cobrar, tot i que es desconeix quant de temps es necessitarà; Ferré no descarta que es pugui arribar a acords amb possibles compradors que només vulguin una part dels terrenys. L'empresa deu 1.372.000 euros als treballadors acomiadats el 2008, als quals només es va abonar una primera part de la indemnització que els pertocava. La seixantena d'empleats que la fàbrica tenia fins ahir han cobrat íntegrament els endarreriments pendents dels salaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona