Economia

OPINIÓ

Turisme de Barcelona i el “tacatacata”

Els habitants d’alguns barris de Barcelona fa anys que pateixen les conseqüències negatives d’un turisme massiu. 9 milions d’ells només en hotels, on fan més de 19 milions de pernoctacions, més tot el flux addicional lligat als apartaments turístics, creuers, visitants que fan vacances en altres indrets, etcètera fan de Barcelona la cinquena destinació de ciutats europees després de Londres, París, Berlín i Roma. Un cas d’èxit, amb perill de morir de l’ídem.

Darrerament els ciutadans que hi vivim sovint sentim el “tacatacata” d’un o diversos helicòpters de la Policía fent tombs pel cel. No sabem a què respon tenint present que les competències d’ordre públic les tenen els Mossos. Potser la cosa té a veure amb la política, per bé que, als carrers de Barcelona, hi regna la pau fins al moment. Ells sabran. El cas és que m’imagino que fins i tot als barcelonins amics de la Polícia aquest soroll els deu molestar, i els que no ho són els agafaran encara més tírria. Vist amb la perspectiva d’un turista, veure i sentir durant hores un helicòpter de la policia al cel transmet inseguretat. L’atemptat del 17 d’agost va perjudicar la imatge turística de la ciutat; l’esbatussada de la Policía i la Guàrdia Civil en col·legis electorals l’1-O, també; les manifestacions unionistes amb fatxes amb creus gammades i violents, també. Darrerament el “tacatacata”, també, en una ciutat on el que valoren pitjor els turistes és, precisament, el soroll. Proposo que el Consorci Turisme, com a màxim organisme de la ciutat en matèria turística, actuï per corregir una cosa que empitjora la qualitat de l’oferta. Concretament, i aprofitant que disposa de càrrecs ben connectats, proposo que demanin a les autoritats pertinents que l’helicòpter descansi. Els turistes i la imatge de la ciutat ho agrairan. I els residents, de totes les opinions polítiques, encara més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida