La llei de pesca potenciarà l'aqüicultura

Els peixaters rebutgen que les confraries puguen vendre peix

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, va explicar que els aspectes més destacables de la llei de pesca són la simplificació dels tràmits per obtenir llicències, ja que es facilitarà l'accés als permisos i es regularà la duplicitat de documents amb l'Estat. També va manifestar que a partir d'ara la Generalitat es dota d'instruments legals per delimitar zones de regeneració i establir períodes de veda.

En el cas del delta de l'Ebre, la llei regula el marisqueig i la pesca en aigües interiors, a les badies dels Alfacs i el Fangar. «Ens permetrà ordenar l'activitat pesquera i de marisqueig al Delta i podrem donar resposta a la demanda del sector d'ampliar les concessions de cultius marins», va assenyalar el director dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya. A més s'establirà un pla de gestió perquè l'activitat sigui «sostenible». Amb la llei de pesca tota l'activitat professional passa a dependre del Departament d'Agricultura, de manera que els pescadors d'angula del Delta ja no hauran de sol·licitar el permís a Medi Ambient.

La llei de pesca, que va ser rebutjada pels grups de l'oposició al Parlament, també ha estat criticada pel gremi de peixaters i pels pescadors. Segons els pescadors, aquesta llei no respon a les necessitats del sector i tindrà un impacte molt limitat, ja que la Generalitat només té competències en aigües interiors. Per la seua banda, els peixaters lamenten que la llei permeti que els productors i les confraries catalanes puguin vendre peix i marisc, ja que «distorsionen» el mercat. Segons el gerent del Gremi de Peixaters de Catalunya, Josep Maria Morell, ahir va ser «un dia trist per al sector».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA