Economia

Vila Casas, el matrimoni Grau i Josep Lloret, els premis T

La segona edició dels guardons de la fundació Comas es lliuraran el 20 d’abril

La Fundació Jordi Comas i Matamala reconeixerà, en la segona edició dels premis T, les trajectòries del mecenes Antoni Vila Casas, del matrimoni d’empresaris de Palafrugell format per Jordi Grau i Maria Dolors Segarra, i del dinamitzador cultural Josep Lloret. Serà en el decurs del VI Memorial Jordi Comas que tindrà lloc el divendres 20 d’abril a l’hotel Costa Brava de Platja d’Aro. L’esdeveniment (a partir de les 20 hores) inclourà l’actuació musical del Joan Rubau Quintet.

Els guardonats enguany han rebut la distinció per diferents aspectes: l’empresari farmacèutic i mecenes Antoni Vila Casas, per haver reforçat l’oferta cultural de la Costa Brava amb l’obertura de dos museus d’art contemporani –el d’escultura a Palafrugell i el de fotografia a Torroella de Montgrí, en dos espais arquitectònics singulars que prèviament va rehabilitar–; Jordi Grau i Maria Dolors Segarra, per haver creat una empresa familiar d’èxit, Licors Grau, que acaba de complir de 40 anys convertida en un referent d’abast europeu, i, finalment, Josep Lloret i Collell, per la seva trajectòria com a dinamitzador cultural, ideòleg i impulsor del Festival de Música de Torroella de Montgrí, un dels esdeveniments musicals més importants de l’estiu a la Costa Brava que aquest any arriba a la 38a edició.

El premi, simbolitzat per la lletra T,s’inspira en els conceptes que defineixen els eixos de la fundació Comas: turisme i transversalitat. El guardó, creat per l’artista David López, representa l’entorn mediterrani que li és propi: una lletra T en ferro massís, que recorda una àncora rovellada pels anys com a símbol de l’antiguitat de les civilitzacions que l’envolten i una base en fusta d’olivera centenària. Amb aquest conjunt, l’artista vol fer entendre que el creixement lent de la fusta ha estat paral·lel al creixement del turisme. Aquest any, dedicat al turisme cultural, també han incidit en figures que hi han esmerçat esforços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona