La Borsa
Més valors
Economia

Aproven una ampliació de capital de 10 milions a Comforsa per part d’Avançsa

L’ objectiu és mantenir el nivell de tresoreria i dur a terme inversions mínimes a les plantes del grup al Ripollès

El consell de ministres ha autoritzat l’ampliació de capital de Comforsa en l’import de 10 milions d’euros per part d’Avançsa, l’empresa de la Generalitat que impulsa la indústria catalana. L’autorització d’ampliació de capital, que va ser publicada ahir al BOE i al DOGC, té com a objectiu donar múscul financer a l’empresa ja sigui per mantenir el nivell de tresoreria que permet pagar proveïdors i reduir despeses financeres, com també garantir inversions mínimes a les dues plantes que el grup té a Ripoll i Campdevànol.

L’autorització detalla que l’ampliació de capital es durà a terme mitjançant l’emissió de 1.663.894 noves accions d’un valor nominal cadascuna de 6,01 euros. Això farà que el nou capital social de l’empresa quedi fixat en 49.923.369,17 euros.

Comercial de la Forja, SA (Comforsa) és una de les empreses més importants del Ripollès. Aquesta és la segona injecció de capital que l’empresa rep en menys de mig any, sempre amb els mateixos objectius. L’empresa ha rebut des de l’any 2009 un total de 48,7 milions d’euros de capital per a diferents inversions i la seva continuïtat.

L’any 2016 l’empresa va tancar amb 62 milions de facturació i 2,2 milions de pèrdues. El 2017, la facturació va ser de 63 milions i les pèrdues superiors, de 3,6 milions.

El fabricant de components de forja per a vehicles pesants, que té uns 400 treballadors i és una de les empreses més importants del Ripollès, va arribar a suportar un deute de més de 20 milions d’euros, set vegades el seu Ebitda.

LA XIFRA

10
Milions
d’euros s’injectaran novament a Comforsa, amb l’objectiu de mantenir múscul financer.

LA DATA

22.5.2018
Dia
que el BOE i el DOGC publiquen l’acord del consell de ministres per qual s’autoritza l’ampliació.

El 155 també arriba a la indústria

L’acord per a l’autorització de l’ampliació de capital a Comforsa ha estat adoptat pel consell de ministres del 4 de maig a l’empara de l’article 155 de la Constitució espanyola. Comforsa, que pertany a l’hòlding públic Avançsa, que és l’empresa més important de Campdevànol i una de les que tenen més treballadors de Ripoll, va haver de rebre el vistiplau del ministre d’Economia per a l’ampliació de capital.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El sigil·lós avenç de la nova Ruta de la Seda

barcelona

L’omnicanalitat arriba també a la compra al supermercat

Barcelona

A Europa hi manquen 20.000 dissenyadors

Barcelona
Economia

El Saló Nàutic, Caravaning, Piscina & Wellness i BMP, a Fira

economia

El BOE fa públic el calendari laboral per a l’any vinent

Administrador de finques avui, supervisor digital demà

Barcelona

S’acosta una crisi?

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management. Autor de ‘El Crash. Tercera Fase’. Roca Editorial

Kit de supervivència per si l’economia es deteriora

Degà de la UPF Barcelona School of Management, catedràtic de la UPF, membre de la Junta del CEC i ACCID

Solucions de transport per a tothom

Emprenedora