Economia

Prioritzar la tranquil·litat i la solidaritat als guanys

La Fundació Hàbitat3 ofereix als propietaris la gestió i la garantia de cobrament dels seus pisos

Busca 50 habitatges més

L’Esther Westermeyer té 41 anys i paga 800 euros de lloguer com a llogatera d’un pis a Gràcia. Diu que se sent molt afortunada. “Bé, no és que m’hi senti. És que soc molt afortunada per pagar només 800 euros”, diu. Amb la mort del pare, l’Esther va heretar un pis de 60 m² al barri d’Horta, la gestió del qual ha cedit a la Fundació Hàbitat3, gestora d’habitatge social impulsada des del tercer sector social català perquè els col·lectius més vulnerables puguin disposar d’un habitatge digne. “Jo només he renovat el contracte amb Hàbitat3, perquè la meva mare ja en tenia un”, explica. Entre els motius, el fet de contribuir a un projecte social en benefici dels menys afavorits és indiscutible, però també hi ha les facilitats que representa cedir la gestió a la fundació benèfica. “Hàbitat3 es fa càrrec del pagament del lloguer, 525 euros al mes en el meu cas, que ara renovem a 625 euros. Però també s’ocupa de la relació amb els llogaters i amb la comunitat de veïns, contracta l’assegurança de la llar i fins i tot pot ajudar en les tasques de rehabilitació del pis”, explica Westermeyer, que recorda experiències desagradables amb llogaters anteriors.

“En una ocasió vam tenir un inquilí que ens va quedar a deure fins a nou mesos. També vam tenir una inquilina emparada per la llei de protecció energètica que va marxar i de la qual vam haver de pagar els rebuts de subministraments, a banda que va deixar el pis destrossat”, recorda. “Després de les males experiències, cedir la gestió a Hàbitat3 durant 36 mesos t’assegura que rebràs el lloguer que pactes i que el pis estarà en condicions per viure-hi”, valora. En el cas que calgui fer-hi obres, la fundació, que es finança a través de projectes municipals amb els ajuntaments de Barcelona, el Prat de Llobregat, Esplugues i Santa Coloma de Gramenet, facilita el finançament dels treballs, ja que una part dels quals, prop d’un 15% o un 20%, estan subvencionats pels ajuntaments, i la resta es descompta del que cobra el propietari pel lloguer.

L’objectiu del programa, que en dos anys i mig ha aconseguit gestionar 385 habitatges, és oferir uns habitatges “pont” perquè les famílies tinguin dret a un pis fins que puguin arribar a una situació amb més autonomia, segons explica Carme Trilla, presidenta de la fundació.

Per atendre les necessitats que ara té, l’entitat busca uns 50 habitatges més a l’àrea metropolitana. Tot i que el contracte té una durada de tres anys, el 80% dels propietaris que hi han cedit els habitatges l’acaben prorrogant. El preu mitjà que paguen les famílies és de 94,93 euros mensuals, i els propietaris reben uns 550 euros de mitjana al mes, depenent de les característiques del pis. La resta dels diners, doncs, provenen dels programes municipals, explica Trilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona

Les càrnies i la indústria química fan créixer les exportacions gironines a l’abril

girona
economia

La Caixa preveu augmentar la inversió en Naturgy i Telefònica

barcelona

Calsina Carré, Henkel i CHEP fan un acord de transport sostenible

pont de molins
economia

El president del BBVA fa una picada d’ullet a les pimes en l’assalt al Sabadell

Santander
economia

Les exportacions catalanes pugen un 5,6% a l’abril després de cinc mesos de descensos

barcelona
ECONOMIA

Les darreres pluges no remunten les activitats aquàtiques a Mont-rebei

Os de Balaguer