Els aqüicultors traslladaran 30.000 quilos de cria de musclo a una plataforma a mar obert

Han instal·lat una estructura flotant al costat de la de l'IRTA, a Alcanar

La plataforma dels aqüicultors s'ha instal·lat en una concessió del Departament d'Agricultura, just al costat d'on l'IRTA ha provat durant els darrers tres anys l'evolució de la cria de musclo a mar obert. «Aquesta campanya traslladarem 30.000 quilos de musclo, però l'objectiu és ampliar l'estructura flotant per poder-ne treure 100.000 l'any que ve», ha explicat el president de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre, José Ramon Castells. La construcció d'aquesta estructura, que fa 800 metres quadrats, ha suposat una inversió de 110.000 euros, un 70% dels quals han estat finançats a través de fons europeus. Amb el trasllat de la cria de musclo fora de la badia els mesos d'estiu, els productors s'asseguren la producció ja que amb temperatures superiors als 28 graus centígrads a l'aigua les cries es moren, mentre que a mar obert no se superen els 26 graus. «El trasllat de la producció a mar obert ens permetrà millorar la qualitat i avançar la collita», ha dit Castells.

El director general de Pesca, Martí Sans, s'ha reunit els darrers dies (des de dijous passat fins ahir va ser al Delta) amb els aqüicultors. I en aquesta trobada s'ha marcat el full de ruta de les actuacions que han d'emprendre l'administració i el sector per millorar i ampliar la producció. Una d'aquestes és la necessitat de dragar la bocana d'accés a la badia del Fangar, per la qual cosa en les pròximes setmanes Sans i Castells es reuniran a Madrid amb el secretari general de Mar. «Reclamarem que es faci una prova pilot d'extracció de sorra del Fangar», ha manifestat el president de la Federació de Productors.

Martí Sans defensa la flota d'encerclament de la tonyina

El director general de Pesca, Martí Sans, va manifestar ahir que continuarà defensant la flota d'encerclament de la tonyina, amb base al port de l'Ametlla de Mar, perquè pugui continuar l'activitat pesquera. Sans va ser molt crític amb les entitats ecologistes que no han volgut «ni dialogar» amb el sector d'encerclament i reclamen que es prohibeixi el comerç internacional d'aquesta espècie. «Hi ha actituds que són predeterminades i això és injust», va dir Sans, que va reconèixer l'esforç que ha fet durant els darrers sis anys la flota tonyinaire de l'Ametlla de Mar. Els estudis científics, encarregats pel grup Balfegó, demostren que les tonyines posen els ous quan són a les gàbies transportadores. «Tenim una empresa modèlica», va assenyalar el director general de Pesca.

Més seguretat

Els aqüicultors de les badies del Delta reclamen més seguretat i denuncien els robatoris constants als productors. «Ens roben xarxes, musclos, ostres, de tot. El problema és que no hi ha un control de la gent que accedeix a les badies», ha denunciat el president de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre, José Ramon Castells. És per això que els productors s'han reunit amb els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals i s'ha acordat la creació d'una comissió per establir mecanismes de vigilància. «Molts productors no presenten la denúncia, però amb els diners que perdem pels robatoris podríem contractar un vigilant», ha dit Castells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona