Economia

Desconvocada la vaga de tripulants de cabina de Finnair al Prat

Els treballadors i l’empresa Atlas-Adecco arriben a un acord parcial que preveu un increment salarial

El sindicat USOC havia convocat aturades per als dies 25 i 26 d’agost i 1 i 2 de setembre

Els tripulants de cabina de Finnair a l’aeroport del Prat han desconvocat les quatre jornades de vaga previstes per als propers dos caps de setmana després d’assolir un acord parcial amb l’empresa Atlas-Adecco, a qui l’aerolínia subcontracta el servei. Els treballadors havien convocat aturades per als dies 25 i 26 d’agost i 1 i 2 de setembre per reclamar millores laborals.

La desconvocatòria arriba després de diverses reunions de mediació i d’una vaga de dos dies –el cap de setmana del 18 i 19 d’agost– en què es van cancel·lar cinc vols entre l’aeroport de Barcelona i Hèlsinki (Finlàndia). L’acord assolit ara preveu un increment salarial mínim d’un 12% aquest 2018 –amb efecte retroactiu– i d’un 4% per al 2019. Més del 80% de la plantilla ha votat a favor de l’acord en una consulta, segons ha informat aquest dijous en un comunicat el sindicat USOC, convocant de l’aturada.

El sindicat ha valorat la “importància” de l’entesa parcial amb l’empresa que “permet una millora substancial en les condicions econòmiques de la feina dels tripulants de cabina” i ha esperat “finalitzar amb un acord total sobre les matèries pendents de negociació”.

L’empresa subcontractada per Finnair i els treballadors del Prat continuaran negociant conjuntament amb la plantilla de la companyia a Madrid “per tancar les matèries pendents sobre classificació professional, socials i operatius”. El sindicat ha demanat comprensió als afectats per les cancel·lacions del passat cap de setmana i ha argumentat que les afectacions s’han produït per “l’entossudiment empresarial de la contracta Atlas-Adecco”.

Els tripulants de cabina de Finnair van convocar els sis dies de vaga per reclamar una millora de les seves condicions de treball “des del punt de vista professional i retributiu”. Els treballadors amb base a Barcelona van denunciar que l’empresa contractista els aplica la categoria professional d’auxiliars administratius, quan els correspondria la de tripulants de cabina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA