Economia

Hotels on no hi ha nens

A Lloret, diversos allotjaments se centren en reserves de parelles i persones sense criatures a càrrec

A Sant Feliu, el nou hotel Oma oferirà 24 cambres pensades per a estades llargues de gent gran

L’Oma, a Sant Feliu, és el primer hotel sènior de la demarcació

Cada cop més hotels de la demarcació opten per diferenciar-se de la competència i explotar segments de demanda més desatesos. I mentre que alguns grans complexos opten pel turisme familiar i les atraccions pensades per als infants, d’altres recorren el camí invers i miren d’esdevenir un vedat lliure del brogit de les criatures per a l’estada tranquil·la d’adults. En l’extrem d’aquesta línia, una de les novetats és el primer establiment sènior de les comarques gironines, pensat expressament per satisfer les necessitats, els gustos i els hàbits de la gent gran: és el nou hotel Oma de Sant Feliu de Guíxols, que espera obrir les portes a finals de setembre.

La promotora d’aquesta iniciativa, de quatre estrelles superior, és Rosanna Baleri, que va adquirir l’edifici de l’antic hotel Avenida dels germans guixolencs Anlló –ubicat a la confluència entre els carrers Girona i Joan Maragall–. Després de més de dos anys d’obres, explica que tot just ha pogut aprofitar l’estructura i les façanes de l’antic edifici, amb 24 noves habitacions que se sumaran a l’oferta hotelera del municipi –quatre menys que en l’hotel anterior per adaptar-lo a la normativa amb una nova escala d’emergència i espais relacionals en cada planta.

Baleri ha triat Sant Feliu perquè coneix força bé la població: “És una de les poques ubicacions de la Costa Brava on encara es pot fer vida amb normalitat tot l’any, i a l’estiu no se satura”, argumenta. I, a banda dels atractius a pocs metres de l’establiment, com el passeig marítim, la platja, els jardins de Juli Garreta, els camins de ronda i el museu al monestir, “serveix de punt de partida per a moltes excursions curtes, a Tossa, Platja d’Aro i Girona”.

Tot i apostar per la tercera edat, la intenció de l’Oma no és replicar les condicions d’una residència. Precisament s’adreçaran a hostes actius, per bé que disposen d’alguna habitació preparada per a acompanyants. Però se centren més en el tracte: “Plenament familiar i amb ànim de facilitar la solució de problemes freqüents, amb assistència 24 hores per a qualsevol problema de salut, de desorientació o amb l’idioma”, explica la propietària. I especialment en els detalls i en el caràcter de l’allotjament: aplicar preus ajustats a les estades llargues, suplir el minibar individual per espais relacionals comuns en cada planta i oferir menús adaptats a les dietes saludables baixes en sal, greixos i sucres.

Per al rodatge de l’establiment, Baleri avança que la cafeteria obrirà en els pròxims dies i el restaurant, aquest setembre, obert a qualsevol client extern, però amb espais reservats per als hostes a la planta superior. També acceptaran mascotes –gossos i gats dels hostes– i la intenció és obrir 365 dies a l’any, “també per Nadal i Cap d’Any, que són els dies en què la gent gran pot estar més sola”.

Sense menors a Lloret

A Lloret de Mar, en canvi, hi ha hotels que han preferit centrar-se en clients adults i prou. A l’hotel Delamar, no s’hi poden fer comiats ni festes (vegeu pàgina següent), per exemple. L’Augusta Club Hotel & Spa i el Rosamar Maxim també restringeixen l’accés a les famílies, i el Rosamar Es Blau ho farà. Al Petit Palau de Blanes, tampoc hi sol haver nens.

Existeix una categoria prèvia, la d’adults recommended, en què no es prohibeix explícitament que hi hagi nens, però s’aconsella a les famílies que no hi vagin. L’Aqua Hotel Bertran Park i The 15th, per exemple, també formen part d’aquest segment.

No són els únics establiments que prioritzen l’estada d’adults sense criatures, tot i que potser sí de manera més explícita. Entre els associats al grup Costa Brava Centre, destaca la marca Petits Grans Hotels, i el gerent de l’agrupació, Martí Sabrià, assenyalava ahir que establiments d’aforament reduït miren d’especialitzar-se en estades tranquil·les, però no és senzill: “De vegades, les reserves no deixen clar si uns hostes duran criatures, i un cop arribats a l’hotel és complicat que es facin enrere.” Hi entren en joc aspectes com ara la llibertat d’admissió i el dret del titular de la reserva a allotjar-s’hi, a banda que de vegades hi ha clients fixos durant anys que amb el temps tenen descendència i és incòmode negar-los l’estada. És una situació anàloga, explica Sabrià, a la d’establiments que s’han declarat gay friendly i ho compaginen amb el negoci convencional.

En aquest sentit, a l’Oma de Sant Feliu, Baleri avança que no volen posar traves a reserves de parelles i famílies joves, però espera que de mica en mica el mateix mercat acabi posant la demanda a lloc: que els hostes joves triïn altres opcions i que els sèniors valorin la seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)