Economia

La Guia Peñín del 2019 troba excel·lents el 35% dels vins de la DO Empordà

Per segona vegada a la història, un vi empordanès assoleix la qualificació d’excepcional

Una vintena de cellers tenen vins excel·lents

La Guia Peñín del 2019, que s’acaba de publicar, qualifica d’excel·lents el 35% dels vins de la DO Empordà. Això vol dir que 83 vins empordanesos han assolit la categoria d’excel·lent, d’entre 90 i 94 punts, un més que en la guia del 2018 i el doble respecte del 2015, quan se’n van reconèixer 43. A més, per segona vegada a la història, un vi empordanès assoleix la qualificació d’excepcional –entre 95 i 100 punts–. De la resta de vins puntuats, gairebé tots reben la nota de molt bons –entre 85 i 89 punts.

El vi més ben puntuat és el vi negre Perelada Aires de Garbe 2015, del celler Perelada, que obté 95 punts. Tot seguit, hi ha tres vins amb 94 punts: dos més del celler Perelada –el negre Finca Garbet 2015 i el dolç Perelada Garnatxa de l’Empordà 12 anys– i un celler Vinyes dels Aspres –el dolç Bac de les Ginesteres–. Un total de tretze vins reben la puntuació de 93 punts.

Els negres

Els vins negres empordanesos, els més majoritaris a la DO, acaparen la majoria d’excel·lents a la Guia Peñín del 2019, amb el 50% del total. Després hi ha els blancs, amb el 31,8%; els dolços, amb el 15%, i els rosats i els escumosos concentren el 2% i l’1,2%, respectivament. El celler que aconsegueix més excel·lents és Perelada, amb 15 vins, seguit de Vinyes d’Olivardots, amb nou; Celler Cooperatiu d’Espolla, amb 8; Mas llunes, amb 7; Espelt, amb 6, i Vinyes dels Aspres i Martí i Fabra, amb 5. La Guia Peñín valora els vins de 27 cellers de la DO, 20 dels quals aconsegueixen situar algun vi com excel·lent.

LES XIFRES

241
vins
empordanesos han estat puntuats. D’aquests, un ha assolit la qualificació d’excepcional.
83
vins
de la DO Empordà assoleixen la qualificació d’excel·lència , un més que en la guia del 2018

Finalistes gironins dels premis Cartaví

L’Associació Vinícola Catalana ha nominat vuit restaurants gironins finalistes dels premis Cartaví, per la seva promoció dels vins del territori. Es premien tres categories, segons el preu del menú. En una categoria, hi ha nominat el Macabeu de Palamós, i en una altra categoria hi ha el Voramar, el Llevataps i Es Baluard. I finalment hi ha el Casamar, el Vicus Restaurant, Es Portal i Entre Dos Mons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona