Economia

La Guia Peñín del 2019 troba excel·lents el 35% dels vins de la DO Empordà

Per segona vegada a la història, un vi empordanès assoleix la qualificació d’excepcional

Una vintena de cellers tenen vins excel·lents

La Guia Peñín del 2019, que s’acaba de publicar, qualifica d’excel·lents el 35% dels vins de la DO Empordà. Això vol dir que 83 vins empordanesos han assolit la categoria d’excel·lent, d’entre 90 i 94 punts, un més que en la guia del 2018 i el doble respecte del 2015, quan se’n van reconèixer 43. A més, per segona vegada a la història, un vi empordanès assoleix la qualificació d’excepcional –entre 95 i 100 punts–. De la resta de vins puntuats, gairebé tots reben la nota de molt bons –entre 85 i 89 punts.

El vi més ben puntuat és el vi negre Perelada Aires de Garbe 2015, del celler Perelada, que obté 95 punts. Tot seguit, hi ha tres vins amb 94 punts: dos més del celler Perelada –el negre Finca Garbet 2015 i el dolç Perelada Garnatxa de l’Empordà 12 anys– i un celler Vinyes dels Aspres –el dolç Bac de les Ginesteres–. Un total de tretze vins reben la puntuació de 93 punts.

Els negres

Els vins negres empordanesos, els més majoritaris a la DO, acaparen la majoria d’excel·lents a la Guia Peñín del 2019, amb el 50% del total. Després hi ha els blancs, amb el 31,8%; els dolços, amb el 15%, i els rosats i els escumosos concentren el 2% i l’1,2%, respectivament. El celler que aconsegueix més excel·lents és Perelada, amb 15 vins, seguit de Vinyes d’Olivardots, amb nou; Celler Cooperatiu d’Espolla, amb 8; Mas llunes, amb 7; Espelt, amb 6, i Vinyes dels Aspres i Martí i Fabra, amb 5. La Guia Peñín valora els vins de 27 cellers de la DO, 20 dels quals aconsegueixen situar algun vi com excel·lent.

LES XIFRES

241
vins
empordanesos han estat puntuats. D’aquests, un ha assolit la qualificació d’excepcional.
83
vins
de la DO Empordà assoleixen la qualificació d’excel·lència , un més que en la guia del 2018

Finalistes gironins dels premis Cartaví

L’Associació Vinícola Catalana ha nominat vuit restaurants gironins finalistes dels premis Cartaví, per la seva promoció dels vins del territori. Es premien tres categories, segons el preu del menú. En una categoria, hi ha nominat el Macabeu de Palamós, i en una altra categoria hi ha el Voramar, el Llevataps i Es Baluard. I finalment hi ha el Casamar, el Vicus Restaurant, Es Portal i Entre Dos Mons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona