Economia

ECONOMIA

El Japó deté el president de Nissan per no haver pagat 38 milions en impostos

Un dels executius més poderosos i prestigiosos del Japó, el president de Nissan i també de Renault i de la seva aliança amb Mitsubishi, va ser detingut ahir per presumptes irregularitats fiscals de caràcter personal. Carlos Ghosn ja ha estat interrogat per la policia a instàncies de la fiscalia japonesa, que també ha escorcollat la seu de l’automobilística. El consell d’administració de Nissan preveu reunir-se aquest dijous per demanar-li el cessament. L’alt executiu hauria deixat de declarar al regulador borsari de Tòquio uns 38,7 milions d’euros dels seus ingressos dels darrers cinc anys.

L’afer arrenca d’una investigació interna del grup automobilístic japonès, portada a terme els darrers mesos i que ha acabat detectant “males conductes” de Ghosn i un altre alt directiu de Nissan, Greg Kelly, que també serà destituït. Tots dos haurien comunicat quantitats de compensacions financeres a la borsa de Tòquio inferiors a les reals, segons va informar la mateixa Nissan en un comunicat. “També s’han descobert altres nombrosos actes significatius de males conductes, com ara la utilització de béns de la companyia per a ús personal”, segons Nissan.

El passat any fiscal, Carlos Ghosn va rebre de Nissan un salari rècord, 8,52 milions d’euros. Aquest empresari de nacionalitat francobrasilera va aterrar a Nissan el 1999 com a conseller delegat per liderar la recuperació del fabricant automobilístic. Provinent de Renault, amb qui la nipona acabava de signar una aliança de capital estratègica, Ghosn hi arribava després d’haver fet una forta reestructuració a Renault. Aquesta política de retallada de costos també ha aconseguit el revifament de Nissan, que enguany ha culminat la compra de Mitsubishi. Les accions de Renault van caure ahir un 13% a la borsa de París. L’Estat té el 15% de les accions de Renault i el president francès, Emmanuel Macron, va intentar ahir tranquil·litzar els mercats dient que es mantindran “extremadament vigilants amb l’estabilitat de l’aliança i el grup”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona