Premi Innovacc per a un estudiant de la UdG
L’estudiant del grau d’enginyeria agroalimentària de la UdG Pol Quintanas ha guanyat el premi Innovacc a la innovació tecnològica en l’àmbit carni, que atorga el clúster del sector carni porcí Innovacc, amb seu a Olot. Quintanas ha ideat un mètode per avaluar les millors condicions d’extracció de proteïnes de melses de porcí. El premi està dotat de 10.000 euros (la meitat per a l’autor i l’altra meitat per al centre d’ensenyament) i l’oferta d’un lloc de treball en una empresa del sector. Els finalistes van ser Júlia Sendra (estudiant de Kreas, per un sistema de millora de qualitat de l’envasat) i Marc Guilana (de la UdG, per un mètode d’obtenció d’un ingredient procedent de melses de porcí).El guardó s’ha lliurat en el marc de l’assemblea anual d’Innovacc, celebrada a l’ajuntament d’Olot aquesta setmana.En les dues primeres edicions, el premi era únic i es destinava a estudiants universitaris, de batxillerat i de formació professional. A partir de l’edició de l’any vinent, la convocatòria es dividirà en dues categories: universitaris per un costat i els de batxillerat i formació professional, per l’altre costat. Cadascun estarà dotat amb 5.000 euros.