Economia

Societat

Amb la cara pagues

El Payment Innovation Hub de Barcelona dissenya un sistema de pagament amb reconeixement facial que es posarà a prova als establiments Viena i Rodilla

També impulsa altres sistemes “invisibles” per abonar les compres

Per pagar tot són facilitats, i més que en vindran. La darrera tendència és satisfer els pagaments amb el mòbil o el rellotge, però ben aviat no caldrà ni això. Amb la cara, ja pagarem. Aquest és el futur que ha dissenyat el Payment Innovation Hub i que aviat començarà a estendre’s pel país gràcies a un acord que el centre d’innovació ha tancat amb dues cadenes de restauració. La primera implantació del sistema de reconeixement facial serà a l’establiment que la cadena Rodilla té al Pier01-Barcelona Tech City, el centre tecnològic on hi ha el hub de pagament que ha gestat el sistema. Un cop se n’hagi validat l’ús, s’estendrà a més locals i també a restaurants Viena.

El sistema s’activa des d’una aplicació al mòbil que fa el primer reconeixement biomètric amb cinc fotografies i escoltant la nostra veu. Amb això, i associant-hi un sistema de pagament, n’hi haurà prou per anar a la botiga i pagar amb la cara. “No guardem les imatges, sinó les mesures encriptades entre les diferents parts de la cara. Si alguna cosa no quadra, es demana a la persona que parli per comprovar-ne la identitat amb la veu”, explica Silvana Churruca, consellera delegada del Payment Innovation Hub.

El centre integrat per CaixaBank, Visa, Samsung, Global Payments i Arval defensa que aquests pagaments biomètrics seran cada cop més habituals. “La situació canviarà molt radicalment durant els pròxims dos anys. La tecnologia ja està disponible i veurem diferents iniciatives independents. L’ús generalitzat i transversal, però, encara trigarà un temps més”, pronostica Churruca.

Des del Payment Innovation Hub s’han impulsat altres sistemes per avançar cap al “pagament invisible”, que és la fita on es vol arribar i que s’exemplificaria “aixecant-se i marxant després de sopar, sense haver d’esperar el compte”. Un dels més atractius es basa en etiquetes Rfid i permetria al client entrar a la botiga, agafar allò que volgués i marxar sense passar per caixa (en sentit físic, òbviament). La clau rau en una targeta de client que, en sortir de la botiga per uns arcs de seguretat similars als d’alarma actuals, ens identificaria i detectaria els objectes (degudament etiquetats) que ens emportéssim. No servirà per als supermercats, però sí per a moltes botigues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona