Economia

Calonge promourà 70 naus al polígon per atraure pimes

L’Ajuntament vol potenciar i redimensionar el parc davant la forta demanda de naus de menys de 750 m²

En quatre anys s’hi han instal·lat 90 noves empreses, de les quals 62 són centres de treball

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni vol redimensionar totalment el seu polígon industrial, el Parc d’Activitats Econòmiques (PAEC), portant-hi petites i mitjanes empreses (pimes). Una proposta que és deguda al fet que actualment hi ha una forta demanda de naus de menys de 750 m², però els deu terrenys disponibles són d’entre 2.500 i 5.000 m². L’objectiu d’aquesta iniciativa, doncs, és agrupar la demanda existent de nous industrials per impulsar la construcció de fins a 70 naus més petites.

Les fases del projecte

El projecte, impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica a través de la plataforma Alta Mar, es desenvoluparà en tres fases diferenciades: una de comunicació i atracció de demanda, una altra d’orientació i agrupació amb la instal·lació d’una oficina tècnica i, per últim, una tercera de desenvolupament lligant les necessitats dels demandants amb els terrenys oferts dels propietaris.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades, explica que “l’única via perquè el PAEC continuï el seu creixement és la de promoure una campanya d’atracció i agrupació de demanda, ja que l’actual no coincideix amb la nostra oferta de terrenys disponibles”.

Segons Prades, “en la primera fase del projecte es tracta de comunicar que, tot i tenir terrenys de gran superfície, aquests es podran adaptar d’una manera molt flexible a les necessitats dels demandants. Per altra banda, creem una oficina tècnica per rebre, recollir dades i agrupar la demanda.

El Parc d’Activitats Econòmiques de Calonge i Sant Antoni té disponibles vuit terrenys, amb superfícies d’entre 2.500 i 5.000 m², i dos més, amb una superfície major de 5.000 m². Tot i que aquesta oferta no es correspon amb l’oferta actual de terrenys menors de 700 m², segons la normativa urbanística existent, aquestes grans superfícies podrien reconvertir-se en moltes de més petites.

LA FRASE

L’única via perquè el PAEC continuï creixent és promoure una campanya d’atracció
Arturo Prades
regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Calonge

Un parc de referència a la zona

El regidor de Promoció Econòmica, Arturo Prades, explica que, en els últims quatre anys, al municipi de Calonge i Sant Antoni s’han instal·lat 90 empreses noves, de les quals 62 són centres de treball. D’aquesta totalitat municipal, 51 empreses amb activitat econòmica estan localitzades al PAE de Calonge.

El creixement del PAEC en demanda de naus construïdes en format lloguer o compra ha crescut considerablement en el període 2015-2019, igual que la demanda de naus de superfície menor de 750 m², molt patent a la comarca.

El Parc d’Activitats Econòmiques de Calonge, que continua la seva tasca de facilitar la implantació de noves indústries, se situa a la sortida de la C-31 entrant a Calonge, té una superfície total de 22,14 hectàrees i disposa d’unes infraestructures òptimes per a la instal·lació de noves empreses, com per exemple subministrament elèctric i de gas natural, un perímetre de seguretat i xarxes d’aigua potable, de telecomunicacions per fibra òptica, de telefonia i de separativa de clavegueram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona