Economia

Joan Canadell, nou president de Cambra de Comerç de Barcelona

La candidatura independentista Eines de País compta amb totes les sensibilitats per potenciar l’economia catalana

L’empresari independentista Joan Canadell ha estat investit nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Els representants d’Eines de País, la candidatura patrocinada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Cercle Català de Negocis (CCN) ha obtingut 36 vots dels 54 membres que han assistit a la votació en un ple històric que ha perillat fins al darrer moment, després que un notari enviat per les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià és presentés a la Casa Llotja de Mar per comunicar la impugnació dels resultats. La voluntat era evitar que es constituís el ple. Malgrat això, ni la Conselleria d’Empresa i Coneixement ni el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tenen constància dels recursos presentats pels empresaris.

A més de Canadell, Mònica Roca –que serà presidenta els últims dos anys de mandat–, Pere Barrios i Roser Xalabarder han estat nomenats vicepresidents de la Cambra, una clara intenció de tenir una cúpula paritària. “Aquesta és la nostra primera victòria”, ha celebrat Canadell, que ha fet un discurs conciliador i ha obert la mà a totes les candidatures. “Volem una Cambra tan incisiva com sigui possible”, ha dit. Tot i això, el cofundador de Petrolis de Catalunya ha fet un prec a la gran empresa per treballar per la voluntat de l’autodeterminació de Catalunya.

El nou president de la Cambra ha definit el futur mandat en tres eixos bàsics: treballar per desenvolupar al màxim la potencialitat de l’economia catalana, fer una defensa clara de la petita i mitjana empresa i esforçar-se perquè la Cambra vagi bé, actualitzant el cens tan aviat com sigui possible.

El nou equip, que definirà un pla estratègic amb altres institucions per al 2030 i el 2040, ha demanat poder incrementar el pressupost. “No és normal que la Cambra de Barcelona tingui 15 milions d’euros, quan el pressupost de la de Milà és superior als 80 milions”.

Joan Canadell ha comentat en el seu discurs, un cop ja era president de l’entitat cameral centenària: “Som i serem emprenedors”, a banda d’afegir que lluitaran per posar fi a l’incompliment de les inversions de l’Estat en infraestructures catalanes bàsiques. També ha dit que si Catalunya fos un estat independent, els indicadors econòmics millorarien per a tota la població catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA