Llena diu que la comercialització de l'oli d'oliveres mil·lenàries és un exemple del futur del sector agrari

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, va defensar ahir el futur del sector agroalimentari, un sector que assegura que està resistint la crisi econòmica, i va posar com a exemple la comercialització de l'oli de les oliveres mil·lenàries. «Qui ens havia de dir que un projecte amb tant de passat podia tenir tant de futur», va manifestar Llena, que va presidir la presentació de l'oli 1.000 Tardors que ha produït la cooperativa Acomont i del qual es vendran 300 litres aquesta campanya. «És cert que els pagesos no cobren el que caldria, però en dos anys de crisi el volum de vendes del sector agroalimentari no ha baixat», va assenyalar el conseller.

La cooperativa Acomont comercialitzarà l'oli de les oliveres mil·lenàries a través de botigues gurmet i pretén que aquest producte faci de motor de la resta dels seus olis. «Volem vendre aquest oli com un producte d'alta qualitat i que sigui locomotor de la resta d'olis verge extra que produïm», va explicar el president d'Acomont, Damià Rodríguez. Per la seua banda, l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, va recordar que la societat agrària Porta Ferré de la Galera és pionera en l'aposta per l'oli de les oliveres monumentals, un projecte que ara té el suport del Ministeri de Medi Ambient, amb una subvenció d'1,2 milions d'euros. El fruit de les oliveres mil·lenàries es ven en ampolles de mig litre a un preu de 15 euros. Al territori de la Taula del Sénia hi ha censades 4.157 oliveres monumentals, de més de 3,5 metres de perímetre de tronc, 1.234 de les quals són al terme d'Ulldecona.

Llena també va inaugurar ahir el centre de desenvolupament rural dedicat a l'artesania de la pauma de Mas de Barberans, un equipament que pretén impulsar la diversificació econòmica del municipi. Dins l'edifici hi ha un punt de venda de productes d'artesania, una zona d'activitats formatives per fer tallers, un espai per a audiovisuals així com una zona per a exposicions itinerants. Finalment, el conseller va visitar les obres de modernització del reg de Mas de Barberans, amb una inversió d'1,4 milions d'euros, que beneficiarà un centenar de regants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.