Economia

ECONOMIA

Telefònica es ven la històrica seu de Barcelona per 100 milions

Telefònica es ven la seu històrica a Barcelona,a la cantonada del carrer de Fontanella amb l’avinguda del Portal de l’Àngel, que és visible des de la plaça de Catalunya, a l’empresari basc Daniel Maté, número 13 a la llista Forbes dels més rics de l’Estat i accionista de la multinacional Glencore. L’operació, que es va fer fa alguns mesos, ha tingut un cost de 100 milions d’euros i es va fer en una subhasta restringida sense la intermediació de consultores immobiliàries per garantir-ne l’absoluta confidencialitat. Telefònica ja va anunciar el mes de març la seva intenció de desprendre’s de l’emblemàtic edifici –amb un preu estimat de 110 milions-, tot i assegurar que continuarien utilitzant dotze de les vint-i-tres plantes de l’edifici, és a dir, vora 15.000 m², d’ara endavant en règim de lloguer. Als baixos i al primer pis, la multinacional de telecomunicacions hi té un centre i una botiga –el Movistar Centre– i en els altres pisos disposa d’oficines, les mateixes on hi va haver la fundació Mobile World Capital durant un temps.

El multimilionari basc Daniel Maté ja va comprar a Telefònica quatre edificis a Madrid, Santander, Barcelona i Saragossa el 2016, per cap a 50 milions d’euros. I després de la venda va fer habitatges al lloc on hi havia les oficines, per tal d’obtenir beneficis pel lloguer de les residències.

A més, el darrer mes de maig, Emperador Properties, la divisió immobiliària de Grup Emperador, ja va comprar la Torre Diagonal 00 de Barcelona a Telefònica, on a hores d’ara la companyia té la seu a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona