Economia

Impuls per disposar de més habitatges socials al Gironès

Principi d’acord de col·laboració entre el consorci de Benestar Social Gironès-Salt i el col·legi d’API

Els més de 400 agents de la propietat immobiliària col·legiats a la demarcació gironina rebran una carta de presentació del consorci de Benestar Social Gironès-Salt, que depèn del Consell Comarcal del Gironès i l’Ajuntament de Salt, informant sobre les necessitats d’habitatge social de la comarca i, alhora, una crida per ajudar a trobar pisos en casos d’emergència. Es tracta d’un principi d’acord entre les dues entitats, amb què es volen buscar fórmules que impulsin polítiques socials. El vicepresident del consorci i responsable d’habitatge en el Consell Comarcal del Gironès, Marc Puigtió, es va reunir, la setmana passada, amb els responsables dels API de Girona per exposar la problemàtica que hi ha a la comarca d’habitatge social i la dificultat que tenen les administracions per trobar-ne. Puigtió va assenyalar que els destinataris són d’un perfil ampli que va de famílies vulnerables a gent gran i gent jove. Segons va assenyalar Puigtió, hi va haver bona receptivitat amb els API. “El que hem acordat és que ens ajudaran amb la recerca d’habitatges a través de cartes de presentació. Ara mateix, recol·loquem les famílies en pensions i hostals”, va assenyalar Puigtió, que va explicar que han acordat reunir-se en una segona trobada a partir de l’any vinent, quan els API hagin celebrat la seva reunió anual, el mes de març.

La idea de Puigtió és cobrir necessitats d’habitatge social més enllà de la comarca. “Hi ha molts apartaments a la costa que estan tancats a l’hivern. Podem arribar a lloguers socials amb els propietaris per cobrir aquests mesos i donar cobertura a aquestes necessitats.”

LA FRASE

La carta de presentació als API és un primer pas per tenir pisos per a emergències socials
Marc Puigtió
vicepresident del consorci de benestar social gironès-salt

Subvenció de 18.000 euros de la Diputació

La Diputació de Girona ha atorgat al Consell Comarcal del Gironès una subvenció per un import de 18.000 € per realitzar polítiques d’habitatge a la comarca del Gironès. L’objectiu principal d’aquesta subvenció és continuar oferint el servei presencial als municipis i ampliar els programes en matèria d’habitatge. L’ajut de la Diputació servirà per mantenir el personal contractat que es actua en casos d’emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries