Economia

Comencen amb força les rebaixes més tradicionals

Un bon nombre d’establiments comença la campanya amb descomptes que arriben al 70%

La moda i els complements es mantenen com els productes més buscats pels clients

Un any més i malgrat els permanents descomptes que ofereix el comerç electrònic durant l’any, els establiments gironins van encarar ahir el primer dia de les rebaixes d’hivern amb optimisme. Les tradicionals rebaixes que comencen just l’endemà del dia de Reis van tornar aportar visitants al centre comercial de l’Espai Gironès, a Salt, però també a les botigues de l’Eixample i a l’eix comercial gironí. Els establiments van encetar aquestes rebaixes amb importants descomptes que, segons va destacar ahir el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, en molts casos arriben fins al 70%. “La gran majoria de partida surten amb descomptes del 30% al 40%, però molts també d’entre el 50% i 70%”, va explicar Jordà, que va recordar que ja s’ha acabat el temps en què els establiments anaven augmentant el percentatge de descompte a mesura que passaven les setmanes i que ara ja es parteix amb importants descomptes. “Pel consumidor això és una bona notícia”, va afirmar Jordà. Així, des de primera hora del matí, els establiments del centre comercial, però també de l’Eixample i el centre gironí, presentaven un ambient animat, coincidint també amb el fet que ahir encara no era un dia lectiu a les escoles.

Segons el president de l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, aquestes rebaixes es presenten bé, en bona part afavorides per un temps més fred que no pas el desembre càlid, de manera que els gironins s’animaran a comprar més roba d’hivern. Pels comerciants, l’arribada de la fred farà que molts vagin fins a les botigues a buscar roba d’abric i renovar una part de l’armari, que fins ara pràcticament encara no havien fet servir des de l’any passat. Segons Noguer, es preveu un increment de vendes de prop del 2% durant aquestes setmanes de rebaixes.

Pel que fa als productes estel·lars d’aquest període, es manté en primer lloc la roba, especialment les peces d’abric, que tenen un preu més alt, seguida per sabates i altres complements.

En relació amb productes d’electrònica, cadenes com MediaMarkt aposten per campanyes de promoció també en èpoques de rebaixes.

Contractació

Segons l’agència Randstad, de recursos humans, les rebaixes generaran a la demarcació de Girona 2.070 contractes, 4% menys que l’any abans. Segons un estudi elaborat, es té en compte que els sectors del comerç i el del transport i la logística són els que principalment lideren la generació de llocs de treball durant els mesos de gener i febrer, especialment el sector del transport.

LA DATA

07.01.20
Dia
en què, tradicionalment, comencen les rebaixes d’hivern. Just després de Reis.

LA XIFRA

70%
de descompte
es pot arribar a trobar ja aquests dies en alguns productes.

LA FRASE

Aquestes rebaixes es presenten bé, en bona part afavorides per un temps més fred. Som optimistes
Josep Maria Noguer
’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA