Economia

L’Audiència Nacional jutjarà al març la demanda dels sindicats contra l’ERO de Ryanair

Els denunciants asseguren que el procés ha estat “una autèntica coacció, frau de llei i intent d’engany”

La demanda interposada pels sindicats dels tripulants de cabina i pilots d’avió contra Ryanair per impugnar l’ERO ja té data de judici. Segons han anunciat els mateixos sindicats, serà el 10 de març a l’Audiència Nacional.

Els sindicats van decidir recórrer als tribunals perquè consideren que l’ERO, que també ha afectat treballadors de l’aeroport de Girona, ha estat “una autèntica coacció, frau de llei i intent d’engany”, a banda d’un “clar exemple de l’incompliment de l’obligació de negociar amb bona fe”.

La demanda també engloba els tancaments de bases a les Canàries i creuen que durant les negociacions s’han complert “múltiples irregularitats i incompliments de la legislació espanyola” que “han de conduir” als tribunals a “declarar la nul·litat” dels acomiadaments col·lectius plantejats.

En la demanda, els sindicats al·legaven que la companyia no va acreditar els motius de l’ERO i que l’expedient es basava en les pèrdues que suposava el retard en les entregues dels Boieng 737-MAX, la incertesa d’un impacte del Brexit en els vols a les Canàries i una baixada de demanda dels vols a Girona durant l’hivern.

Tot i això, USOC, Sitcpla i Sepla (els tres sindicats demandants) exposaven que l’estacionalitat a la terminal gironina ha estat “una constant” des que Ryanair va obrir la seva base. Per altra banda, consideraven que l’aerolínia tampoc ha pogut demostrar el descens en demanda i facturació a les illes Canàries.

En la demanda hi ha un apartat exclusivament dedicat a les negociacions amb els treballadors de la base gironina. Els sindicats ho consideren una “autèntica coacció”, ja que van oferir als treballadors passar a ser fixos discontinus, a canvi que els representants sindicals acceptessin “l’acomiadament de la resta de companys en termes de mínims legals” o que aquests acceptessin les “limitades places vacants fora de l’estat espanyol que no estan bloquejades”.

Totes aquestes suposades “irregularitats”, també assenyalades per un informe de la Inspecció de Treball arribaran a judici el 10 de març, després de la demanda interposada pels sindicats a l’Audiència Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona