Economia

Empreses

Per no estar sola i de cara a la paret

Empresàries gironines, majoritàriament autònomes, creen un grup, el Vola, per tenir formació, elements lúdics i una comunitat per ajudar-se entre elles

Van fer el sopar de Nadal i es van trobar una cinquantena de dones

Una seixantena d’empresàries de les comarques gironines, majoritàriament autònomes, s’han agrupat per fer trobades lúdiques i formatives. Tot i que encara no tenen estatuts, el nou grup es diu Vola i ja han fet un sopar, el de Nadal, en el qual van assistir una cinquantena de dones, i fa un parell de setmanes es va fer un design thinking (pensament de dissenyador) per “decidir cap on ha d’anar la comunitat”. “Tenim clar que volem fer quatre trobades l’any amb quatre sessions formatives. Elles demanen formació, elements lúdics i una comunitat per ajudar-nos”, diu la impulsora del grup, Cristina Puigdevall, que reconeix que a la demarcació ja hi ha grups com el que han creat, però “potser en aquest, com que en formen part des del primer moment, potser s’hi senten més còmodes, obertes o més participatives”.

La idea del Vola va començar a finals de l’any passat. Puigdevall explica que va veure un mem que li “va fer arribar” el seu home en què es podia veure una autònoma que feia el sopar de Nadal amb un tàper, sola i de cara a la paret. “I jo vaig decidir que això no em passaria aquest any a mi i vaig posar-me en contacte amb empresàries que jo coneixia per organitzar un sopar de Nadal”, comenta. El boca-orella va funcionar fins al punt que aquest sopar va ser de 50 dones “amb les mateixes problemàtiques que jo”. Són empresàries de molts sectors, com ara arquitectes i interioristes, fotògrafes, fisioterapeutes, veterinàries, del món del disseny gràfic i la comunicació, pastisseria creativa, agents immobiliàries, psicòlogues i professionals de la moda, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona