Economia

Puigneró assegura que el MWC es farà “amb la més absoluta normalitat” tot i les baixes pel coronavirus

El conseller diu que la xifra d’empreses que no vindran és “molt petita” per un congrés amb 2.400 companyies

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat aquest dilluns que el Mobile World Congress (MWC) es farà “amb la més absoluta normalitat” tot i el degoteig de baixes d’expositors per l’amenaça del coronavirus.

En una compareixença de premsa per traslladar un missatge de “calma absoluta”, el titular de Polítiques Digitals ha assegurat que “no hi ha motius” per tenir por de l’epidèmia a Catalunya i tampoc per a no celebrar el congrés de telefonia mòbil, que ha de tenir lloc entre el 24 i el 27 de febrer al recinte de Gran Via de la Fira.

Segons ha explicat, la Generalitat, el govern espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i la institució firal mantenen reunions “diàries” per a monitorar la situació.

En una roda de premsa convocada després que nou empreses, entre les quals Sony i Ericsson, hagin declinat participar en el MWC per no posar en perill els seus treballadors, Puigneró ha relativitzat l’impacte d’aquestes decisions. El conseller considera que la xifra de baixes és “molt petita” en un esdeveniment que ha de comptar amb 2.400 empreses.

El Govern s’ha posat en contacte amb l’organitzadora, la GSMA, per a traslladar-los que les administracions s’estan coordinant per a organitzar “el millor Mobile”, una conversa “breu” en la qual el conseller delegat, John Hoffman, ha agraït al president de la Generalitat, Quim Torra, la gestió que s’està fent del cas, ha explicat el conseller.

“A Catalunya hi ha 0 casos de coronavirus. Des del Govern treballem perquè el MWC es pugui desenvolupar amb la més absoluta normalitat”, ha insistit Puigneró. Segons ha dit, l’Executiu “està preparat” no només per organitzar el congrés de telefonia sinó per “actuar en cas que hi hagués qualsevol possible sospita” de contagi per coronavirus.

Tot i això, ha dit que “no pot assegurar” que es produeixin més baixes d’empreses expositores. El conseller ha afirmat, també, que “no li consta” que empreses importants per l’esdeveniment com Huawei o Samsung cancel·lin la seva participació.

Sobre l’hipotètic impacte econòmic que pugui tenir sobre el congrés el descens d’empreses participants, Puigneró ha afirmat que “és d’hora” per a fer-ne una valoració i ha afirmat que, de moment, la xifra d’empreses que seran baixa és “reduïda” i, per tant, “l’impacte econòmic hauria de ser petit”.

Per la seva part, l’organitzadora del congrés, la GSMA, ha anunciat que es duran a terme més actuacions de prevenció per a evitar un possible contagi del virus. En la mateixa línia, la Generalitat reforçarà els serveis sanitaris als voltants del MWC i s’assegurarà que hi ha un telèfon d’atenció 24 hores per atendre emergències, ha dit el conseller. “No podem permetre que se’ns inoculi el virus de la por, cosa que crearia un alarmisme absolutament injustificat”, ha afegit.

La llista de baixes al MWC com a precaució pel risc de coronavirus inclou les japoneses Sony i NTT Docomo, les nord-americanes Amazon i Nvidia, la sud-coreana LG, la finlandesa Ericsson, les xineses Umidigi i Ulefone i l’alemanya Gigaset.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona