Economia

Incatis adquireix el Fòrum Gastronòmic de Girona

Fòrum Gastronòmic SL ha venut la marca comercial a la firma gironina però mantindrà les edicions a la Corunya i Barcelona

La propera edició del fòrum es farà del 15 al 17 de novembre

L’empresa gironina Incatis SL organitzarà a partir d’aquest any el Fòrum Gastronòmic Girona, després d’adquirir-ne, aquesta setmana, la marca comercial a Fòrum Gastronòmic SL. Segons el comunicat que ha tramès l’empresa gironina, “l’operació mercantil ha resultat satisfactòria per a totes dues parts”.

Ara Incatis, dedicada a l’organització de fires de producte i de gastronomia, serà l’únic organitzador de la fira a Girona, un esdeveniment consolidat després de set edicions d’èxit. L’empresa gironina ja treballa en la propera edició del Fòrum Gastronòmic Girona, que se celebrarà del 15 al 17 de novembre d’aquest any 2020.

Per la seva banda, l’empresa Fòrum Gastronòmic SL centrarà els seus esforços a partir d’ara en la cita de la Corunya, prevista pel mes de març del 2021, i en la de Barcelona, que tindrà lloc la tardor del 2021.

El Fòrum Gastronòmic va néixer el 1999 a Vic i va ser creat per Pep Palau i Von Arend Associats. El 2007, quan va decidir portar-lo a Girona, es va trobar que Incatis ja feia quatre o cinc edicions que organitzava el Tecnotast, una fira gastronòmica també dedicada al món professional. I a més les dates que Fòrum Gastronòmic SL proposava per fer la fira a Girona coincidien amb les de Tecnotast. Això va provocar que des del món polític i empresarial “obliguessin” les dues empreses a arribar a un acord per organitzar conjuntament el Fòrum Gastronòmic a Girona. Així doncs, Incatis va passar a ser soci de Fòrum Gastronòmic i un dels proveïdors clau dels fòrums de Girona i Barcelona.

Però si de cares enfora la unió entre les dues empreses donava molt bons resultats i una fira amb un programa d’alt nivell, amb ponències i sessions magistrals a càrrec de cuiners i professionals de l’enogastronomia amb prestigi mundial, en realitat Incatis i Fòrum Gastronòmic no acabaven d’entendre’s. Fins al punt que l’any passat Fòrum Gastronòmic SL va decidir prescindir dels serveis de l’empresa gironina “pel suport manifest de Josep Maria Matamala –director general d’Incatis– al president Carles Puigdemont”, un fet que, segons ja es va explicar, “altres dels impulsors dels fòrums consideraven perjudicial per a la imatge de la marca”. L’endemà, però, Pep Palau, director del Fòrum negava a Efe que prescindís d’Incatis per raons polítiques o ideològiques, sinó que havia prescindit “d’aquest proveïdor” per “raons estrictament de serveis mercantils”. Però aquesta decisió no va agradar al món empresarial gironí, i segons fonts properes a l’empresa gironina, van assegurar ahir que ara l’única solució és que el Fòrum el continués Incatis perquè tornar a Girona “amb tot el que havia passat” no tenia sentit. Segons les mateixes fonts, el fet que Incatis organitzi el Fòrum garantirà que l’esdeveniment no marxi de la ciutat, com s’havia rumorejat en les darreres edicions.

Les jornades dels fòrums es conceben com un espai en què els empresaris i els professionals del sector poden interactuar, i també com una oportunitat per fidelitzar clients, captar-ne de nous i conèixer les darreres tendències. Teòricament és un esdeveniment que té lloc cada dos anys a Girona, però el 2017 i el 2018 s’hi va fer de manera consecutiva.

LA DATA

2007
És l’any
que Pep Palau i Von Arend Associats van decidir muntar el Fòrum Gastronòmic a Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Tractors tallen la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona