Economia

Aragonès: “Quan se superi la crisi del coronavirus s’haurà de formar un front ampli de reconstrucció a Catalunya”

El vicepresident del Govern insisteix en un confinament total: “Sense mesures de xoc, els danys seran més greus”

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha alertat que la crisi del coronavirus és una “emergència extraordinària” que canviarà el futur polític, econòmic i social de Catalunya. “Quan se superi la crisi del coronavirus s’haurà de formar un front ampli de reconstrucció a Catalunya. Aquest país ho ha fet altres vegades al llarg de la història”, ha reconegut Aragonès en una entrevista per videoconferència que publica aquest diumenge El Periódico.

En paral·lel, el vicepresident del Govern -aïllat a casa seva després de donar positiu per coronavirus- insisteix en la necessitat d’un confinament total a Catalunya i a la resta d’Espanya: “Sense mesures de xoc, els danys seran mes greus”, ha avisat Aragonès.

“Reiterem en la necessitat d’augmentar el grau de confinament. Ara s’autoritza la ciutadania a desplaçar-se per anar a treballar i nosaltres demanem que només s’autoritzi els qui treballen en els serveis essencials o en la cadena alimentària”, ha continuat el conseller d’Economia.

“Ara es precisen mesures molt més extraordinàries de les que avui estan vigents, tot i que suposin un cost per a l’economia”, ha assenyalat Aragonès.

“El cost de no prendre-les serà molt més alt: en termes humans, socials, però també econòmics”, ha puntualitzat el vicepresident del Govern, que ha volgut deixar clar que això no es tracta “d’una guerra política”.

Ajornar impostos i més ajuts als autònoms

“Les decisions que ha pres el govern espanyol són un pas endavant, però creiem que són insuficients”, ha reiterat Aragonès, que ha posat l’èmfasi en unes mesures de confinament massa laxes. “Cal donar seguretat jurídica a aquells que treballin en sectors no essencials perquè puguin no anar a treballar. En aquests moments no som en aquest punt”, ha criticat el conseller d’Economia.

“No diré que hi ha administracions que s’ho prenen en calma, perquè no és cert, però falten mesures, com ajornar de manera generalitzada el pagament dels impostos o més ajuts als autònoms”, ha posat sobre la taula Aragonès.

“Nosaltres serem propositius, no entrarem en una guerra de tirar-nos el Covid-19 pel cap, però sí serem exigents”, ha confirmat el vicepresident del Govern, que ha deixat per totalment aparcada qualsevol crisi en el sí de l’executiu Torra.

“Les batalletes partidistes, que en un context de normalitat podrien tenir sentit, ara desapareixen i a mi no em preocupen gens en absolut”, ha reflexionat en veu alta Aragonès, que finalment tampoc ha volgut opinar sobre el futur de la taula de negociació Estat-Generalitat.

“Quan això passi, ja es recuperarà el que s’hagi de recuperar. I serà una polèmica petita en comparació al repte que tenim”, ha conclòs el conseller d’Economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Acord per reactivar l’antiga Nissan tres anys després del tancament

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona