Economia

A dues passes

El turisme de proximitat és una alternativa viable i responsable que ens mostra la diversitat i la qualitat de l’oferta del país

Presentem quaranta propostes per conèixer a fons la variada oferta turística de Catalunya. L’oferta de turisme de quilòmetre zero ens ofereix un ventall de possibilitats immens

S’acaba l’estat d’alarma. Entrem en això que s’ha anomenat la “nova normalitat”, que encara no sabem ben bé què vol dir, però que confiem que representarà un pas endavant en la superació de la crisi per la pandèmia de la Covid-19. Entrem, si més no, en una etapa en què deixem enrere el confinament i ens disposem –si en tenim la possibilitat– a anar recuperant progressivament, amb responsabilitat, hàbits, costums, espais de llibertat als quals hem hagut de renunciar durant setmanes.

La fi de l’alarma coincideix amb el començament de l’estiu, època de gaudir d’unes vacances ben merescudes. És moment, doncs, de preparar-les tenint en compte les circumstàncies que ens toca viure. Recuperada la possibilitat de desplaçar-nos pel país i en vista de la impossibilitat de programar viatges llargs, el turisme de proximitat ens ofereix un ventall de possibilitats immens.

Presentem en aquesta publicació especial quaranta propostes per fer turisme sense sortir de Catalunya. De quilòmetre zero. De qualitat i amb seguretat. Oferim al lector quaranta llocs, itineraris, espais, rutes per conèixer més a fons el nostre país sense haver de fer desplaçaments llargs i amb la garantia que ens dona l’oferta turística de casa.

El turisme, que genera gairebé el 13 per cent de la riquesa del país, és un dels sectors que han notat més la duresa de la crisi, però els establiments s’han anat posant en marxa i s’han preparat per ajustar-se a les mesures sanitàries que demana l’etapa post-Covid. El control, la higiene i la seguretat han esdevingut valors que cal tenir en compte a l’hora d’escollir les vacances. Uns valors que les institucions i les empreses turístiques han potenciat per sumar-los a la variadíssima oferta de paisatge, natura, mar, muntanya, cultura, art, gastronomia, oci, patrimoni, història, esport, aventura... que tenim a dues passes. Mentre a partir d’ara, amb l’obertura de fronteres, s’espera l’arribada del turista estranger, necessari per a la recuperació total del sector, és moment de turisme de proximitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona