Economia

Brussel·les vol poder vetar compres i inversions a la UE d’empreses xineses que reben capital públic de Pequín

La Comissió Europea aposta per bloquejar les operacions que suposin una “distorsió” del mercat únic

La Comissió Europea vol blindar-se davant les inversions i compres a la Unió Europea per part d’empreses xineses que reben capital públic. Amb una proposta aprovada aquest dimecres, l’executiu europeu vol poder vetar totes aquelles inversions i compres per part d’empreses estrangeres que reben diners públics que puguin “distorsionar” el mercat únic.

Així, la Comissió planteja un “instrument d’escrutini” que investigui si una determinada inversió o compra per part d’una empresa estrangera que rep diners públics suposa una distorsió del mercat únic per tal de poder-la vetar o revertir si no és “de l’interès” de la Unió Europea.

El Llibre Blanc que proposa la Comissió planteja poder bloquejar les operacions d’empreses estrangeres en inversions i compres a empreses europees, i també en el procés de contractació pública.

Aquesta proposta de la Comissió Europea estarà en consulta pública fins al 23 de setembre. Un cop es conclogui, l’executiu europeu formularà una proposta legislava sobre aquesta qüestió l’any que ve.

En la presentació de la proposta, la vicepresidenta de la Comissió Europea, Margrethe Vestager, ha assegurat que la mesura vol garantir la competència lleial i la igualtat de condicions en el mercat únic, que ha advertit que és “clau en la prosperitat” de l’economia europea.

“Controlar les ajudes de governs de només dins de la Unió Europea no és suficient”, ha remarcat Vestager, que ha advertit que el control també s’aplicarà a empreses estrangeres que ja hagin adquirit actius a la Unió Europea.

Al seu torn, l’eurocomissari de Mercat Intern, Thierry Breton, ha assenyalat que la proposta “envia un missatge clar”. “Tothom és benvingut per invertir, però aquestes són les nostres regles”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona