Economia

Moody’s preveu que el deute d’Espanya es dispari uns 20 punts a causa de la Covid-19

L’increment del deute en les economies avançades serà de gairebé el doble que durant la crisi financera

L’agència de qualificació Moody’s preveu que el deute d’Espanya s’elevi uns 20 punts percentuals a causa de la Covid-19.

Segons apunta un informe, Itàlia, el Japó i el Regne Unit seran els que patiran un major increment del deute, d’uns 25 punts percentuals, mentre que els Estats Units, França, Espanya, el Canadà i Nova Zelanda experimentaran un augment d’uns 20 punts.

Així, l’estudi de l’agència de qualificació preveu que el nivell de deute de les economies avançades es dispari de mitjana un 20% aquest any, una xifra que representa gairebé el doble de l’augment de deute registrat durant la crisi financera.

“En comparació amb la crisi financera, l’augment de la càrrega del deute serà més immediat i generalitzat, el que reflecteix la gravetat i l’amplitud de l’impacte causat pel coronavirus”, diu l’informe.

A més, Moody’s situa Espanya entre els estats que tenen un “risc” de no veure disminuir la càrrega de deute. Pel que fa al dèficit, l’agència de qualificació preveu que es mantingui el 2021 sobre el 13% als Estats Units i entre el 5% i el 7% al Canadà, Itàlia, el Japó i Espanya.

Moody’s aplaudeix el fons Covid-19 de 16.000 milions perquè ajudarà les autonomies en l’objectiu de dèficit

L’agència de qualificació alerta que els comptes públics de les Comunitats Autònomes es veuran més afectats de cara al 2022
ACN

Moody’s ha beneït el fons Covid-19 de 16.000 milions d’euros aprovat dimarts passat pel govern espanyol i considera que ajudarà les autonomies a apropar-se a l’objectiu de dèficit per al 2020.

Segons un informe d’aquest dilluns de l’agència de qualificació creditícia, les transferències addicionals validades per l’executiu de Pedro Sánchez “reduiran de forma significativa la pressió sobre les finances de les regions aquest 2020”.

“Gràcies a aquests ingressos extraordinaris el dèficit regional per aquest any quedarà molt a prop de l’objectiu del 0,2% del PIB”, ha apuntat Moody’s, que no obstant ha alertat que els comptes públics de les autonomies es veuran més afectats per l’actual crisi sanitària de cara al 2022 més que aquest 2020.

L’agència de qualificació ho justifica tot recordant que el sistema de finançament autonòmic contempla que la liquidació final dels impostos compartits “no es resolen fins al cap de dos anys”.

“Vigilarem ben de prop la gestió pressupostària de les comunitats autònomes per a l’any vinent, amb menys ingressos i més despesa sanitària”, ha assegurat Moody’s, que s’ha mostrat convençuda però que el govern estatal “proporcionarà noves transferències addicionals si són necessàries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona