Economia

Productes no venuts, al Banc dels Aliments

Agricultura fa una crida als productors perquè s’acullin als ajuts i a la vegada ajudin les famílies amb necessitats

El Departament d’Agricultura fa una crida als petits productors gironins perquè s’acullin als ajuts que ha previst la Generalitat i puguin entregar al Banc dels Aliments els productes que durant la pandèmia no han pogut vendre. Amb aquesta mesura el departament pretén donar suport a agricultors i ramaders amb dificultats per la crisi, evitar el malbaratament d’aliments i ajudar famílies amb necessitats bàsiques. Aquesta línia d’ajuts va sortir el 20 de maig i, segons va dir la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que ahir va visitar la seu del Banc dels Aliments de Girona, “estem contents de com està anant, però creiem que encara n’hi hauria d’haver mes”. “Ens preocuparia que hi hagués algun productor que no s’hi afegís perquè no se n’hagués assabentat”, va dir Jordà, que hi va afegir que s’hi han destinat 4 milions d’euros: “Estem encantats de treballar i col·laborar en les necessitats que tenen molts conciutadans al nostre país”, va dir.

El president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, va aprofitar la visita de la consellera per proposar la possibilitat d’allargar més temps l’ajut, “perquè a nosaltres ens ha anat molt bé”. “A causa de la pandèmia ha crescut un 33% el nombre de beneficiaris del Banc dels Aliments –han passat de 31.000 a 40.000 persones”, i part d’aquests aliments que s’han repartit han vingut a través d’aquest programa.

Precisament, ahir mateix, l’empresa Arròs de Pals SL va fer entrega d’uns 25.000 quilos d’arròs. Martí Llenas, director administratiu de l’empresa, va explicar que ha tingut una davallada de vendes perquè “el nostre principal sector és la restauració, que no ha treballat durant el confinament”. Segons Llenas, quan va començar la pandèmia els van enganxar que començaven la collita nova i “no hem parat de treballar”. “Ara ens queda esperar que entre octubre i novembre puguem fer la collita”, va dir.

La producció d’arròs a Pals és de 6 milions de quilos. La gran majoria es ven al sud de l’Estat espanyol o al delta de l’Ebre, i “nosaltres intentem incrementar la nostra capacitat perquè el nostre arròs, el Molí de Pals, es pugui vendre com a producte de proximitat –un 15% de la producció es queda a les comarques gironines–”. També fan petites exportacions, ja que venen a alguns restaurants “d’altres països que valoren el nostre producte”.

La consellera d’agricultura també es va reunir ahir amb l’Associació de Viveristes. Va visitar el Viver Planas de Púbol i va anunciar un pla de xoc d’1,5 milions d’euros per ajudar les empreses que es dediquen al cultiu i a la venda de flor i planta ornamental. Es tracta de línies de crèdit amb un interès favorable. En concret, seran préstecs a cinc anys amb una carència d’un any, a un euríbor de més del 3%. Jordà va assegurar que cal donar suport a un sector que “no s’ha promocionat prou”. “La pandèmia ha arribat en uns mesos primordials per a la venda de flor, per això cal ajudar aquestes empreses”, va assenyalar. A aquests crèdits tindran accés les explotacions agràries de planta i flor ornamental que hagin tingut pèrdues superiors al 50% els mesos de març, abril i maig.

LA XIFRA

33%
ha crescut
el nombre de beneficiaris del Banc dels Aliments per la Covid-19, que ha passat de 31.000 a 40.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona