Economia

El Consell del Baix Empordà difondrà en un mateix web el sòl i naus industrials lliures

Volen dinamitzar l’arribada de noves empreses i inversions, que creïn llocs de treball alternatius al turisme

És la primera mesura d’un pla que arrenca

El Consell Comarcal del Baix Empordà liderarà la creació d’un portal digital on s’ofereixi informació sobre tota l’oferta de sòl i sostre industrial de la comarca. Aquest va ser un dels principals acords de la darrera reunió sobre el pla d’accions per a la millora i dinamització dels polígons empresarials del Baix Empordà mantinguda pel Consell i la majoria d’ajuntaments de la comarca amb sòl industrial. També es va acordar que durant aquest 2020 es proposaria l’estructura d’un òrgan de col·laboració estable format per totes les parts implicades.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, explica: “El Consell assumeix el lideratge de la iniciativa perquè entenem que la suma sempre és bona i ara, a més, és imprescindible. A la comarca pensem que hi falta indústria; hem de diversificar tant com puguem la nostra economia.” En aquest sentit, Dilmé va afegir: “Tot el que sigui apostar per facilitar l’establiment d’empreses a la comarca i la creació d’ocupació és bàsic i en això estem tots d’acord, institucions públiques i sector privat. No ens hem de fer la competència entre nosaltres, sinó que hem de sumar esforços per evitar perdre qualsevol oportunitat que es pugui crear.” Per aquest motiu “fer un portal comú és un pas important que visualitza molt clarament com volem treballar i, si som capaços de trobar la fórmula per crear un òrgan estable de treball conjunt on tothom es trobi representat, haurem fet un gran pas endavant que tots agrairem”.

Actualment al Baix Empordà hi ha 36 polígons empresarials que ocupen 425,9 hectàrees repartides en 18 municipis. Els que tenen més sòl industrial són Forallac (51 ha) Santa Cristina d’Aro (49,5 ha) i Torroella de Montgrí (43,9 ha).La informació sobre l’ecosistema dels polígons empresarials és limitada, pel que s’han detectat diverses necessitats, des de planificar i programar de manera cohesionada les actuacions de manteniment i actualització de les infraestructures fins a publicitar l’oferta disponible.Els objectius d’aquest Pla d’accions per a la millora i la dinamització dels polígons empresarials del Baix Empordà són definir i dissenyar un conjunt d’accions que permetin millorar i impulsar el conjunt de polígons, per potenciar-los com a alternativa d’ocupació als oficis predominants de l’hostaleria i els serveis.Alhora, volen impulsar la col·laboració de les administracions públiques (Consell Comarcal i Ajuntaments) i público-privada (entre les entitats públiques i les empreses i agents del territori). En tractar-se d’una prova pilot i única a nivell de les comarques gironines, es va acordar també sol·licitar el suport de la Diputació de Girona per continuar tirar endavant aquest projecte.El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, explica que “el Consell assumeix el lideratge de la iniciativa perquè entenem que la suma sempre és bona i ara, a més, és imprescindible”. Dilmé sosté que a la comarca “hi falta indústria”, i aposta per la col·laboració entre administracions i amb els particulars: “No ens hem de fer la competència entre nosaltres sinó que hem de sumar esforços per evitar perdre qualsevol oportunitat que es pugui crear”.

LES XIFRES

36
polígons
industrials i d’activitats empresarials hi ha repartits entre 18 dels municipis del Baix Empordà
425,9
hectàrees
de sòl tenen en total els parcs econòmics, i el sòl i naus lliures es podran consultar en un únic web


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona