Economia

Nissan Iberia insisteix que la planta catalana “ja no és viable”

El conseller director general Marco Toro defensa que el “compromís” de la marca amb Espanya es manté “intacte”

El conseller director general de Nissan Iberia, Marco Toro, ha insistit aquest dilluns en un comunicat que la planta a Catalunya “ja no és viable” i que Frank Torres és “el millor i més adequat executiu de la marca” per negociar el tancament. Segons ha afirmat Toro, cal obrir diàleg per “aconseguir la millor solució per a tots”. Toro ha dit que la decisió de tancar les plantes a la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu ha estat “molt difícil emocionalment” però ha afirmat que el “compromís” de la marca amb Espanya es manté “intacte”. D’altra banda, el directiu de Nissan Iberia ha celebrat el pla MOVES del govern espanyol però ha dit que l’Estat es manté encara “a la cua d’Europa” en foment de l’electrificació.

“Hem de ser conscients que si s’esgoten els ajuts al mercat del vehicle elèctric, es tornarà a paralitzar”, ha assegurat. En aquest sentit, ha proposat un “IVA reduït per als vehicles electrificats”.

Segons els plans de Nissan, la marca tindrà el 50% de les vendes electrificades, quan la mitjana europea podria ser d’un 26%. No obstant, Toro ha demanat “agilitzar els processos burocràtics per al desenvolupament de la xarxa d’infraestructures de recàrrega del vehicle elèctric i aprofundir en mesures fiscals a favor de la descarbonització del transport”.

La marca també afirma que és “líder en la mobilitat electrificada a Espanya”, amb la venda de 8.000 unitats de vehicles 100% elèctrics i de 0 emissions des del llançament del LEAF el 2010 i fins al tancament de l’any passat.

“Un de cada cinc vehicles elèctrics que circulen per les nostres carreteres és un Nissan”, indica la companyia en un comunicat, xifrant en un bosc de 134.00 arbres l’estalvi en CO2 que fan aquests cotxes. A més, Nissan Iberia reivindica que en els últims 10 anys ha invertit més de 5 milions d’euros en infraestructures de càrrega a la xarxa de concessionaris, un 22% del total de càrrega ràpida a Espanya. El projecte s’ampliarà amb inversions de 10 milions a través del projecte Easycharger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA