Economia

Treball convocarà al llarg de la tarda una reunió de mediació entre la direcció i els sindicats de Nissan

L’empresa va donar de termini fins aquest dimarts perquè es pronunciés sobre l’oferta final del cap de setmana passat

El Departament de Treball té previst convocar al llarg d’aquesta tarda una nova reunió de mediació entre la direcció de Nissan i els sindicats per intentar acostar posicions, segons fonts coneixedores de la negociació.

La trobada es produirà després de l’oferta final que va fer l’empresa automobilística divendres passat i que els directius de Nissan donessin de termini fins aquest dimarts. De fet, el període oficial de consultes va finalitzar fa quatre dies.

Les dues parts es troben ara dins de la pròrroga tàcita que s’han donat per tal de trobar una sortida acordada al conflicte. L’alternativa, si no, seria la impugnació de l’ERO, que afecta més de 2.500 treballadors, i la judicialització de l’expedient de regulació.

De moment, aquest matí la mediació ha mantingut amb els representants dels treballadors, en què s’han reafirmat en la seva negativa a acceptar la darrera proposta de l’empresa, que han qualificat de “xantatge”. Com a requisits “bàsics i irrenunciables”, fonts sindicals han assenyalat que no hi hagi cap acomiadament traumàtic mentre les plantes estiguin operatives, la creació d’una mesa de reindustrialització en què els comitès d’empresa intervinguin activament i la garantia que l’empresa assegurarà el futur del dels treballadors i proporcionarà els actius a les eventuals noves inversions que puguin sorgir en el lloc de Nissan.

En un comunicat, el comitè d’empresa també assegura que al llarg de les pròximes hores seguirà “forçant” administracions i Nissan per arribar a un acord que garanteixi el futur industrial per als treballadors de les plantes de l’automobilística a Catalunya i els seus proveïdors i empreses subcontractades.

Per la seva banda, la mediació de la Generalitat també tenia previst mantenir una trobada per separat amb els responsables de la companyia amb el mateix objectiu d’acostar posicions entre les parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona