Economia

Enfrontament a Comexi pel retorn de 60 hores

El desacord es produeix arran del tancament de l’empresa per la Covid

La direcció i el comitè d’empresa de Comexi Group tornen a enfrontar-se aquesta vegada pel retorn de 60 hores laborals. Aquestes hores són les de flexibilitat que formen part del conveni del metall i que, segons assegura la direcció, les empreses del sector poden determinar que els seus treballadors les facin en moments de feina punta i repartides durant tot un trimestre.

Comexi va decidir tancar l’empresa el divendres 13 de març quan va començar el confinament, tot i que, segons els representants del comitè, no estava obligada a tancar perquè es dedica al sector de l’alimentació. Per això, continua dient el comitè, no es pot reclamar als treballadors que tornin les 60 hores. “I no ho acceptem perquè no s’ajusta a les normes regulades pel conveni”, diuen. És per aquest motiu que han decidit “denunciar l’empresa”.

El comitè és conscient que la majoria de la plantilla “no va treballar aquelles hores i les va cobrar”, però asseguren que, si l’empresa hagués escoltat les propostes del comitè –a principi de març van demanar que repatriessin els treballadors que tenen arreu del món–, “segurament no s’hauria d’haver tancat”. En aquest sentit, la seva proposta ara és retornar la meitat de les hores preteses. “L’empresa no va voler negociar, però ens va presentar una proposta de paraula: que si retornàvem les hores no treballades, la direcció estava disposada a retirar l’ERTO (que havia presentat al maig i que afectava 370 treballadors) per causes productives”, segons asseguren els empleats, que mantenen que amb aquesta proposta l’empresa els fa “xantatge”.

Per la seva banda, el director de finances de Comexi, Xavier Pagès, diu que l’empresa “va prendre la decisió de tancar per prioritzar la seguretat dels treballadors” i ara aquests no volen recuperar la bossa d’hores de flexibilitat, tot i que les han cobrat “en un moment que no es fàcil per a cap empresa”. Sosté que “potser ho podíem haver fet millor i en un món ideal potser hauríem tingut temps de pactar, però la decisió va ser presa de la nit al dia i vam pensar primer en la salut i, en comptes de felicitar-nos, fan això”, manté Pagès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona