Opinió

editorial

Una informació compromesa
amb el país

Amb l'aparició del primer número de L'Econòmic es fa realitat el somni d'un grup de professionals de la comunicació convençuts que a Catalunya hi ha espai per a una altra forma de fer la informació econòmica. Aquella que posa en el punt de mira l'economia real —la que fan realitat els milers d'empreses, autònoms i professionals que hi ha al país—, una informació elaborada des de Catalunya, sobre Catalunya i en català, amb un estil directe i planer.

És per aquest motiu que, ara que tot just L'Econòmic arrenca, volem deixar clars quins són els seus principis fundacionals i el compromís que contraiem amb els lectors:

—Més enllà del suport, paper o internet, L'Econòmic es defineix com un canal de comunicació bidireccional i, com a tal, cercarem la interacció i el diàleg amb els lectors.

—Treballarem la informació sobre la base del rigor, la independència, l'esperit crític i el contrast de les dades. I si ens equivoquem, corregirem.

—Entenem que l'economia no és avorrida, sinó que es fa avorrida, i per això treballarem per trobar un estil proper al lector independentment del seu coneixement en aquest camp.

—La selecció de la informació tindrà sempre en compte criteris de diversitat territorial, perquè entenem que la iniciativa sorgeix a tots els racons del país.

—Estem a favor de la llibertat econòmica, però no que la llibertat serveixi de coartada per generar desigualtats i injustícies en la societat. Si és incompatible, el benefici col·lectiu ha d'estar per sobre del guany particular.

—En concret, ens esforçarem per destacar l'activitat econòmica que genera riquesa, que és respectuosa amb el medi ambient, que crea llocs de treball i que contribueix realment al progrés del país, per oposició a les pràctiques merament especulatives.

—Ens sumarem a aquelles fites col·lectives que contribueixin a un millor futur per al país i, en concret, les que fomentin factors de progrés com ara l'esperit innovador, la formació o la qualificació professional.

—A més, fomentarem el debat sobre els temes de país que considerem que tenen aquest esperit.

—Serem sensibles a les persones emprenedores i a aquelles que els donen suport econòmicament o intel·lectualment perquè tirin endavant. Estarem a favor de tot allò que ajudi a la creació d'empresa.

L'equip humà que participa en els diversos processos per fer arribar la informació, tant en format paper com en digital, dóna fe que treballarà amb rigor perquè el producte que té el lector a les mans sigui una eina útil per entendre millor l'economia. Som conscients que llançar al mercat una nova publicació enmig de la crisi és un repte, però volem expressar la nostra il·lusió i compromís amb el projecte perquè creiem en les nostres possibilitats i perquè l'interès social per conèixer l'àmbit econòmic és creixent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA