Economia

Sánchez veu en la fusió entre CaixaBank i Bankia “aspectes molt positius”

El president espanyol espera poder iniciar la campanya de vacunació contra el covid-19 al desembre

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha valorat positivament aquest dilluns la possible fusió entre CaixaBank, que al seu entendre té “aspectes molt positius”. Ha recordat que l’anunci “ha estat ben acollit pels inversors”, i ha apuntat que l’interès de l’executiu és maximitzar el valor dels 22.000 milions d’euros que l’Estat va posar per rescatar Bankia. “Si es produeix aquesta fusió serà el primer banc d’Espanya i el 10è europeu”, ha dit. Sánchez ha justificat que Podem no estès al cas de la fusió perquè al seu entendre aquesta era una informació “molt sensible” de la que només tenien coneixement les entitats, i “no ho sabia ningú del govern”

Sánchez ha explicat que la UE liderarà la compra de vacunes contra el covid-19, i s’ha mostrat confiat que es començaran a distribuir al mes de desembre. Segons Sánchez ja s’ha tancat un contracte a nivell europeu i el govern espanyol i les CCAA acordaran a partir de dimecres que ve a quins grups poblacionals se’ls aplica.

La tornada a l’escola

Sánchez ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que els pares “poden estar tranquils” amb l’inici del curs escolar. Ha recordat que el govern espanyol ha facilitat la contractació de 40.000 professors addicionals, i malgrat que “no existeix el risc zero” els centres escolars seran “segurs”.

Missatges contradictors dins del govern

Pel que fa als missatges contradictoris al seu executiu sobre el permís retribuït per als pares que han donat negatiu i que han de fer quarantena, Sánchez ha assegurat que la qüestió “està essent objecte de diàleg amb els agents socials”. En tot cas ha recordat que el seu govern ja ha previst la baixa per a familiars de persones positives amb el pla ‘Em Cuida’.

Els ERTO

Sobre els ERTO ha assegurat que es prorrogaran “en la mesura de l’impacte que tingui la pandèmia” per “protegir els treballadors i donar incentius als llocs de treball”. Entre altres ha apuntat que el seu govern debat amb els agents socials les exempcions fiscals per a les empreses.

“És veritat que l’herència que hem rebut com a conseqüència del rescat financer és una de les qüestions pendents”, ha dit, però la prioritat, ha afirmat, és donar estabilitat al sistema financer espanyol. “És una operació, si surt endavant, implicaria un banc amb una presència molt important a Catalunya, Madrid, València i les Balears”.

Sánchez no ha aclarit si preveu augmentar els impostos –com li demana Podem- o abaixar-los –com reclama Cs- tot i que ha recordat que la gestió de la pandèmia forçarà a “amotllar” la política fiscal a la “recuperació econòmica, la política d’ocupació i la protecció social”. Ha insistit a demanar als grups que donin suport a uns pressupostos “de país”.

El rei emèrit

Pel que fa a la sortida del rei emèrit, Joan Carles I, de l’Estat, Sánchez ha insistit que “hi ha informacions inquietants, que pertorben” i que afecten la confiança dels ciutadans amb les institucions. “Això es resol marcant distància, dient que no a suposats casos irregulars i ho agraeixo a la Casa Reial”, ha dit.

En aquest sentit ha afirmat que cal “reconèixer” la tasca de Felip VI a favor de la “transparència i l’exemplaritat”, i ha insistit que el PSOE defensarà i mantindrà el “pacte constitucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona