Economia

Primera mediació entre el comitè d’empresa i Acciona a la seu de Treball

La companyia reclama avortar la convocatòria de vaga i els treballadors la retirada de l’ERO als 500 empleats

Els membres del comitè d’empresa i la direcció d’Acciona es reuneixen aquest dimarts al matí amb la Inspecció de Treball en la primera mediació a la seu dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, al carrer Albareda de Barcelona. Es tracta d’una reunió presencial entre les parts per mirar de desencallar el conflicte laboral i acostar posicions: l’empresa reclama als treballadors avortar la convocatòria de vaga, mentre que els representants dels treballadors exigeixen a Acciona que retiri l’ERO als 500 empleats subcontractats per Nissan. Ahir, nova mobilització a les portes de les instal·lacions de Nissan a la Zona Franca i reunió telemàtica infructuosa -de només 20 minuts- entre el comitè de vaga i la companyia.

“En aquesta reunió telemàtica, i per sorpresa nostra, la direcció d’Acciona ens ha plantejat que retirem la vaga sense més, seguint en la seva línia de no argumentar res del que diu o demana”, va criticar el comitè d’empresa d’Acciona. “Davant d’això hem estat clars i contundents: la vaga no es retira si no es retira l’ERO d’acomiadaments”, van continuar els representants dels treballadors, que tècnicament es troben de permís retribuït. Dimecres se celebrarà la tercera reunió entre empresa i comitè per intentar desencallar la situació de l’ERO, i dijous hi ha convocada una manifestació davant la seu central d’Acciona, situada al Passeig de la Zona Franca.

Després de dues setmanes de negociacions, el secretari del comitè d’empresa, Alberto Serrano, manté que l’empresa “no ha demostrat res” i defensa que l’ERO “no té fonaments”. En aquest sentit, afirma que se sent optimista de cara als pròxims dies i exigeix la retirada “immediata” de l’ERO per poder negociar amb la companyia. “Amb una pistola al cap no podem parlar”, conclou. Els treballadors d’Acciona han assegurat una vegada més que activaran la vaga indefinida si Nissan o Acciona “els obliga anar a treballar” a la planta de la Zona Franca i no retira l’ERO d’extinció als 500 treballadors subcontractats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat