Economia

Wayne Griffiths és nomenat nou president de Seat

El britànic substitueix Luca de Meo amb l’ambició de fer un elèctric a Martorell

L’executiu recorda que va començar la seva carrera a Seat i veu el nomenament com el seu “destí personal”

El consell d’administració de Seat ha nomenat aquest dimecres al britànic Wayne Griffiths com a nou president de l’automobilística. Griffiths substitueix en el càrrec a Luca de Meo, que va marxar a Renault.

La decisió s’ha pres en una reunió encapçalada pel president del comitè executiu del grup Volkswagen, Herbert Diess, que ha descrit Griffiths com un dels “directius més qualificats del grup”.

El nou president de Seat mantindrà el càrrec que ja ocupava de director executiu de l’automobilística i president de la marca CUPRA. També seguirà, per ara, com a vicepresident executiu comercial de l’empresa. Des de la sortida de De Meo, l’alemany Carsten Isensee tenia la presidència de l’empresa de forma interina.

Griffiths va fitxar per Seat el 2016 com a màxim responsable de vendes, i ha ocupat el càrrec en un període en què la marca ha assolit nivells rècord de vendes, amb un augment de més del 40% fins al 2019. És un dels creadors de la marca CUPRA i de la nova aposta de Seat, el MÓ.

En una roda de premsa a Barcelona, el britànic ha volgut posar en relleu que  va començar la seva carrera professional, fa més de 25 anys, a Seat. “Vaig començar aquí la meva carrera. Per mi això no és un pas, penso que és el meu destí, he trobat a Seat un destí personal”, ha afirmat.  Segons ell, malgrat la pandèmia de coronavirus assumeix el càrrec de president de Seat “en el millor moment”.

El seu cap, Herbert Diess, ha assegurat que el nou líder de Seat portarà “molta energia i ganes” a la companyia. “Creiem que és la persona adequada”, ha remarcat. El president del comitè executiu de Volkswagen ha admès que Seat ha patit “una temporada molt difícil” per culpa de la covid-19, fins i tot “més que altres marques”. “Però crec que ho hem fet bé. Conjuntament amb la representació sindical, hem superat bastant bé la crisi, i ara estem en bona forma”, ha afegit.

El nou president de Seat ha assegurat que el seu objectiu a curt termini és “estabilitzar el negoci, tornar a la rendibilitat” després de la pandèmia i “treure i aprofitar els nous models”. A mig i llarg termini vol convertir Seat i Cupra en “marques molt rellevants”, no només a l’Estat espanyol sinó arreu del món i dins del grup de Volkswagen. I també vol impulsar un nou model elèctric des de Martorell. De fet, aquesta és una de les seves principals ambicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona