Economia

Brussel·les aposta per avançar en la unió del mercat de capitals per “facilitar la recuperació” de la UE

La Comissió Europea també proposa per primera vegada regular les criptomonedes

La Comissió Europea proposa avançar en la unió del mercat de capitals per “facilitar la recuperació” de l’economia de la Unió Europea, molt colpejada pels efectes de la pandèmia.

El vicepresident de la CE, Valdis Dombrovskis, ha presentat aquest dijous un “ambiciós” pla d’acció per impulsar la unió del mercat de capitals com a mesura “essencial” per “garantir accés als mercats de finançament”. “La crisi del coronavirus ha injectat urgència real a la nostra feina per crear una unió del mercat de capitals. La força de la recuperació dependrà crucialment de com de bé funcionin els mercats i de si la gent i els negocis poden accedir a les oportunitats de finançament que necessiten”, ha dit Dombrovskis.

Segons la Comissió Europea, un mercat de capitals “gran i integrat” a la Unió Europea pot ajudar a la recuperació i oferir més “confiança” als europeus per “invertir en el seu futur”. A més, Brussel·les veu crucial la unió de capitals per “impulsar el rol internacional de l’euro”. “Hem de generar inversions massives per fer l’economia de la Unió Europea més sostenible, digital i resistent. El pla d’acció pretén fer front a algunes de les barreres que queden per al mercat únic del capital”, ha insistit Dombrovskis.

En concret, la CE proposa crear un punt d’accés únic per a incloure dades d’empreses per als inversors, donar suport a asseguradors i bancs per invertir més en negocis de la UE o reforçar la protecció d’inversions per promoure més operacions transfrontereres. A més, Brussel·les també vol que es monitoritzi l’adequació de les pensions i que les normes d’insolvència sigui més “harmonitzades”.

“Ara tenim 27 mercats nacionals de capitals que no estan ni totalment desenvolupats ni totalment integrats”, ha recordat Dombrovskis, que ha assenyalat que en el context del Brexit és “particularment important” treballar en la unió de mercat de capitals de la UE. De fet, amb la sortida dels britànics, la UE perd Londres, centre financer líder, fins ara.

La CE té previst presentar l’any que ve una proposta de legislació per aconseguir aquests objectius.

D’altra banda, Dombrovskis també ha presentat mesures per impulsar la digitalització dels serveis financers, i ha dit que la CE té una proposta per regular les criptomonedes. L’objectiu és permetre a les empreses accedir a aquest tipus d’actius però també “mitigar els riscos per als inversors i preservar l’estabilitat financera”.

En concret, Dombrovskis ha dit que caldran regulacions més fortes per monedes digitals estables com Libra, de Facebook, que tenen el potencial de tenir molts usuaris. “Necessitem proteccions fortes, també contra el frau i el blanqueig de capitals”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona