Economia

Els treballadors de la Sagrada Família convoquen una vaga indefinida a partir de dissabte

MagmaCultura replica que aplica “les condicions fixades” però admet que el sector viu un moment complicat

El personal d’atenció al visitant de la Sagrada Família farà vaga des d’aquest dissabte per denunciar les condicions laborals.

La convocatòria és de la secció sindical SUT (Solidaritat i Unitat dels Treballadors) i afecta MagmaCultura, l’empresa que gestiona la plantilla del temple i que ja ha replicat que s’estan complint “les condicions fixades pel conveni del lleure”.

Els treballadors denuncien d’una banda que la plantilla fa més hores de les que té per contracte –mitjançant les hores complementàries–, la qual cosa hauria afectat la seva prestació de l’ERTO.

A més, demanen que es desafectin de l’expedient temporal més treballadors perquè, des de la reobertura de la basílica, asseguren que no en fan prou per atendre la demanda de visitants.

Amb tot, Magma “recorda” que el sector viu un moment “molt complicat” i “reivindica” les condicions laborals dels professionals d’aquest equipament cultural. La secció sindical denuncia també que els treballadors del servei d’atenció al visitant “tenen modificacions constants” en les jornades laborals, manca de compensació dels dies festius treballats i problemes de pagaments constants a les nòmines.

Pels convocants de la vaga “la gota que ha fet vessar el got” ha arribat amb la reobertura del temple després de la pandèmia del coronavirus, en el sentit que al seu entendre es va desafectar una part molt reduïda de la plantilla, “cosa que va generar un augment de la càrrega de treball i la negació del gaudiment de les vacances”.

Per això reclamen també que es desafecti de l’ERTO vigent a més treballadors, i poder fer front així a l’aforament del temple “que no ha fet més que incrementar” des de la reobertura “i l’estimulació de les entrades per als barcelonins”. En concret, asseguren que el darrer cap de setmana, 18 i 20 de setembre, sis treballadors van haver d’informar i guiar un miler de visitants cada hora.

Unes xifres de visitants que, d’altra banda, xoquen amb les aportades recentment per la direcció del temple, i que apuntaven que ni al llarg de l’estiu ni aquest setembre s’han superat mai les 2.000 persones per cap de setmana. “La realitat és que no hi ha un volum de turistes a la ciutat de Barcelona que permetin aquesta possibilitat”, reitera avui MagmaCultura sobre l’opció de més desafectacions entre la plantilla.

L’empresa informa també del fet que el 90% de la plantilla de la Sagrada Família està en situació d’ERTE i la resta de professionals treballen a partir dels dies d’obertura del temple.

Segons els treballadors, el comitè de vaga ha sol·licitat una reunió a les empreses. La Junta Constructora del Temple i MagmaCultura, “no només no han respost a la convocatòria sinó que han intentat bloquejar la vaga, negant-se a rebre’n la informació i vulnerant-ne el dret”, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA