Economia

El raïm ecològic concentra les pèrdues del cava

El Consell Regulador calcula que la reducció de la producció és de l’entorn d’un 25%

Hi ha elaboradors que han perdut pràcticament el 90% de la collita de l’any

La limitació de la producció a 10.000 quilos per hectàrea marcada pel Consell Regulador del Cava ja feia pensar que aquest any la producció total seria sensiblement inferior a la de l’any passat. Aquesta era una mesura que la DO Cava volia aplicar amb la voluntat de millorar la qualitat dels seus productes. Però les intenses pluges i la humitat de la primavera van alimentar una plaga de míldiu (un fong que asseca el gra de raïm per dins) com mai no recorden els pagesos i elaboradors actuals. Les comarques més afectades han estat l’Alt i el Baix Penedès, i els productors que més han patit han estat els que fan producció ecològica, amb pèrdues que en alguns casos arriben al 90% de la collita.

Segons dades dels serveis tècnics del Consell Regulador del Cava, la reducció estimada de la producció global de la DO Cava és de l’entorn d’un 25% de mitjana respecte a la del 2019. La DO Cava ha tancat la verema la primera setmana d’octubre (una de les dates més primerenques dels últims anys) amb un total de 240 milions de quilos de raïm, contra els 322 milions de l’any passat.

“La sequera dels dos últims mesos abans de la verema va contribuir a mitigar els efectes de les plagues i a obtenir una fruita petita, de grau i acidesa moderada, assegurant un raïm de bona qualitat”, assegura el director dels serveis tècnics del Consell Regulador del Cava, Luis Marco. A més, les condicions climatològiques han obligat a avançar la verema dues setmanes respecte a la mitjana habitual.

Malgrat tot, el Consell Regulador assegura que els alts nivells qualitatius aconseguits en aquesta verema es basen en rigorosos criteris que permeten garantir la traçabilitat del raïm, un dels deutes pendents que hi havia fins ara. Els canvis formen part del pla estratègic aprovat aquest any amb la intenció de ressituar el producte al mercat.

LA XIFRA

240
milions de quilos
és el total de raïm que s’ha collit en la verema de la DO Cava, un 25% menys que l’any passat.

Més verificadors, més qualitat

En aquesta verema el Consell Regulador del Cava ha treballat amb un total de 90 verificadors per certificar les normatives de qualitat i garantir l’excel·lència i origen del raïm. La DO Cava ha estrenat, a més, un nou centre de coordinació que ha permès als verificadors fer els controls amb aplicacions específicament dissenyades amb l’objectiu d’incrementar la qualitat del producte final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona