Economia

Argimón reconeix “algun error” en la gestió de l’obertura de l’oci nocturn però defensa que “ara no és el millor moment”

El secretari de Salut diu que ha imperat el criteri de “prudència” per “hivernar uns dies o setmanes” la decisió

El secretari de Salut, Josep Maria Argimón, ha reconegut “algun error” en la gestió de l’anunci de l’obertura de l’oci nocturn i posterior retirada però ha insistit que “ara no és el millor moment”.

En declaracions a TV3, ha assegurat que la seva intenció “sempre ha estat obrir” però que els indicadors no ho aconsellen i ha acabat imperant “el criteri de prudència” per “hivernar uns dies o setmanes la decisió”.

Argimón ha reconegut no haver comunicat “del tot bé” perquè l’objectiu no era reobrir les discoteques sinó recuperar part de l’activitat i ha afirmat que el que es fa és “congelar” la mesura. “Jo sóc molt conscient que l’assignatura de l’oci nocturn la tenim pendent i l’haurem de redreçar tan bon punt podem”, ha dit.

El secretari ha explicat que si ara finalment es permetia l’obertura dels locals d’oci nocturn, “potser en 15 dies” havien de prendre la decisió del seu tancament. Ha assegurat que la decisió estava “madurada” però que faltaven serrells tècnics i que fins que no es publica no es pot considerar que s’havia pres del tot.

Argimón ha assegurat que la situació que està passant el sector de l’oci nocturn el “neguiteja” i que no s’ha retirat definitivament la mesura. Però ha explicat que després de donar-hi moltes voltes, es va acabar decidint “de comú acord” al Govern que era millor “hivernar uns dies o setmanes aquesta decisió per poder prendre-la després en les millors condicions.

En aquest sentit, ha indicat que és complicat establir un calendari ja que la pandèmia és “bastant imprevisible” però sí ha apuntat que a curt termini les prediccions “no són bones”.

Així, ha afirmat que les dades d’avui seran pitjors que les d’ahir i les de demà pitjor que les d’avui i continuaran així la propera setmana. En tot cas, ha dit que s’ha d’estar amatent a si evoluciona la pressió assistencial.

Davant d’aquest escenari, ha explicat que no tenen cap mesura especifica a curt termini però que les tenen “totes” plantejades segons l’evolució. “Si les xifres van pitjor tots sabem quines són les mesures, de restricció de la mobilitat, però en aquests moment no estem en aquesta situació”, ha declarat.

Ha afegit però que no volen “posar més gasolina a la màquina” i per això s’ha imposat el criteri de “prudència” en la reobertura dels locals d’oci nocturn.

Per últim, ha afirmat que Salut no es planteja l’ús dels tests ràpids “com a passaports” per poder accedir a esdeveniments o, per exemple, als locals d’oci nocturn. Argimón ha afirmat també que no s’ha plantejat la dimissió de ningú al Departament de Salut pel canvi de criteri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA