Economia

Economia

Caganers tampoc immunes a la Covid-19

Davant la campanya electoral americana, llancen figures de Trump i Biden per mirar de recuperar vendes a l’exterior

Les restriccions pel virus han deixat en suspens les vendes a turistes i el suport d’interns al Puig de les Basses

L’empresa torroellenca Caganer.com ha avançat enguany algunes de les novetats de la campanya de Nadal, sobretot pensant en una altra campanya, la presidencial als Estats Units, per a què han preparat figures dels dos candidats, el republicà Donald Trump i el demòcrata Joe Biden –aquest darrer estrena figures amb i sense mascareta. Pel que fa al president nord-americà, que l’any passat va ser la referència més venuda, aquest 2020 també han modelat una versió amb mascareta, tot i les dificultats perquè el líder llueixi la peça tèxtil sanitària.

La realitat de la Covid-19, evidentment, planarà sobre les novetats de la col·lecció d’aquest Nadal. A la primavera, ja havien presentat figures com ara el caganer de metge i el de pagès català amb mascareta per adaptar el pessebre a la nova normalitat. Les pròximes setmanes, revelaran la resta de novetats que ja estan fabricant.

Vendes tocades pel virus

La família Alòs-Pla, que des del 1992 no ha parat d’esmolar l’enginy aplicat al caganer, no obvia que està sent un any difícil també per a l’empresa. Marc Alòs explica que s’han hagut d’acollir a ERTO i la part del negoci basada en botigues de records a Barcelona s’ha esfumat, sense horitzó de recuperació. “La venda per internet es manté, sobretot a l’estranger, però no creix”, admet Alòs, i per això confien que les eleccions als Estats Units generin més demanda en un dels mercats forts. I amb vista a Nadal, els interrogants són si podran obrir parades en fires. El 2021, no descarten obrir alguna botiga pròpia, a banda de la que ja regenten amb un mostrari de tota la col·lecció i els tallers i forns al polígon de Torroella de Montgrí.

Pel que fa a la producció, amb la previsió de menors vendes, han retallat tiratges de les sèries, tot i que tenen força estocs acumulats. El gerent de Caganer.com també ho atribueix al fet que han pogut treballar menys mesos, i menys persones, i que, per la pandèmia, tampoc han pogut comptar amb suport d’interns de la presó del Puig de les Basses, que, els darrers anys, col·laboraven de manera remunerada pintant figures. Aquest cop, per les precaucions sanitàries i evitar el moviment d’interns entre diversos mòduls, els responsables del centre penitenciari ja els van avisar que suspenien la col·laboració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona